Alig iszom, de sokat eszek mégsem ájulok el, hogyhogy?
Pár hete elájultam mert 2 napig nem ittam, csak ettem. Akkor megfogadtam , hogy megiszok napi 2 liter vizet, aztán ezt bírtam is 3 napig mert sokat kellett wc-re menni és untam.
Most nagy nehezen 1 2.5 dl vizet el tudok fogyasztani, kínok között, mégsem történik semmi, pedig elég zsíros kajákat eszek meg sokat.
Attól függ, milyen ételeket eszel. Vannak magas víztartalmú ételek. Hányszor mész pisilni naponta?
A napi 2 liter víz nekem sem ment soha, sőt anyukám, nagymamám is ilyen. Ritkán vagyok szomjas, az ételeimből bejön legalább 1 liter víz, iszom kávét, teát is, ehhez még kb. 2 pohár vizet (nyáron többet). Nem vagyok kiszáradva, a vesémmel sem volt még soha gond, pedig elmúltam 40.
Ha a vízivás nehezen megy, igyál valami mást (pl. meleg italokat), és egyél sok gyümölcsöt, levest.
Nekem ez vált be:
Vegyél egy kulacsot vagy jó nap poharat, ami tetszik, imádod nézegetni, a kezedbe venni, és mindig legyen kéznél (pl.: az asztalodon, ha irodai munkád van, vagy a táskádban). Egy idő után észre fogod venni, hogy mindig ha unatkozol azt babrálod és véletlenül kortyolgatsz belőle, így nap végére észrevétlenül egész sokat fogsz inni. Esetleg tehetsz bele uborka/citrom/narancs/gyömbér szeleteket, hogy finomabb legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!