A méz egészséges cukorpótlásra?
Megfázás miatt voltam háziorvosnál. Megkérdeztem, hogy mit használjak cukor helyett. El akarom kerülni a krónikus népbetegségeket az érszűkületet, cukorbajt stb. Azt mondta, hogy az asszisztense tudja.
Az asszisztense nagyon molett volt és azt mondta, hogy a mesterséges édesítőszerek helyett inkább mézet tegyek a teába, kávéba meg mindenbe cukor helyett. Ő mézet használ régóta és nagyon bejött neki.
Namost bioboltban megnéztem, hogy pl eritrit+sztevia keverék 0 calóriás semmi glikémiás indexe sincs. Akkor ez nem jó? Használjak helyette mézet? Gondolom az asszisztensnek bejött, hogy úgy elhízott. Mi az igazság? Mit tegyek?
Egészséges embernek, mértékkel jó lehet a méz mint cukorhelyettesítő. Ha valakinek gondja van a vércukrával, annak már inkább az édesítőszerek ajánlottak, pl. amit írtál, elég jó.
Én használok mézet (ismerős termelőtől veszem) és eritritet is édesítésre, mézet csak langyos vagy hideg ételekbe, italokba, így megőrzi előnyös tulajdonságait. Sütéshez, főzéshez, forró italokba inkább eritritet teszek, bár amúgy elég kevés édes(ített) dolgot eszek-iszok. 53 kg vagyok, voltam jóval több is, de egészséges táplálkozással sikerült lefogynom. Mézből és eritritből sokkal kevesebbet fogyasztok, mint azelőtt cukorból, már nem vagyok akkora édességzabáló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!