Vegánok és vegetáriánusok beteges kinézete csak nekem tűnik fel?
Miert gondolod, hogy hazugsag?
A vegán étrend egészséges mivolta mellett foglal állást a Brit Táplálkozástudományi Alapítvány, az Ausztráliai Dietetikusok Egyesülete, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma, az Ausztrál Országos Egészségügyi és Orvosi Kutatási Tanács, a Mayo Clinic, a Kanadai Szív- és Stroke Alapítvány, a Harvard Egyetem Orvostudományi Iskola, a Brit Dietetikus Egyesület és a Kaiser Permanente egészségbiztosítási társaság.
Az elkuldott video leirasaban szerepel az osszes forras.
Mi alapjan feltetelezed, hogy a felsorolt egeszsegugyi szervezetek tevesen allitjak azt, hogy egy jol megtervezett novenyi alapu etrend egeszsegtelen?
Milyen tapanyagokat lehetetlen bevinni novenyi forrasbol?
Tehat a szemelyes velemenyed, amit te "jozan esznek" hivsz alapjan gondolod, hogy a felsorolt vilagszinten elismert dietetikai szervezetek "hazudnak". Nem tudtad megnevezni a tapanyagot amit novenyi forassbol lehetetlen bevinni.
Az olcso szemelyeskedes helyett, ami lehetseges, hogy gyermeteg trollkodas, probald meg az allitasodat ervekkel alatamasztani.
A korabbi uzenetben felsoroltakon tul ezt is megtekintheted: [link]
"It is the position of the Academy of Nutrition and Dietetics that appropriately planned vegetarian, including vegan, diets are healthful, nutritionally adequate, and may provide health benefits for the prevention and treatment of certain diseases. These diets are appropriate for all stages of the life cycle, including pregnancy, lactation, infancy, childhood, adolescence, older adulthood, and for athletes. Plant-based diets are more environmentally sustainable than diets rich in animal products because they use fewer natural resources and are associated with much less environmental damage. Vegetarians and vegans are at reduced risk of certain health conditions, including ischemic heart disease, type 2 diabetes, hypertension, certain types of cancer, and obesity. Low intake of saturated fat and high intakes of vegetables, fruits, whole grains, legumes, soy products, nuts, and seeds (all rich in fiber and phytochemicals) are characteristics of vegetarian and vegan diets that produce lower total and low-density lipoprotein cholesterol levels and better serum glucose control. These factors contribute to reduction of chronic disease. Vegans need reliable sources of vitamin B-12, such as fortified foods or supplements."
Minden állatnak és így az embernek is megvan, mivel táplálkozik. A hús nem helyettesíthető növényi táplálékkal, mert bármit is mondanak, az nem ugyanaz. Az már más kérdés, hogy ha bizonyos táplálékformákról lemondunk, attól még táplálkozhatunk egészségesen. Erre jó példa a medve, ami gyökereken és gyümölcsökön teljesen jól elél, vagy éppen a disznó, holott mindkettő húst is eszik. Mint ahogy egy grizzly-re se mondanád, hogy egészségtelenül néz ki, így emberre se lehet.
Az más kérdés, ha fogyózik, mert az egyértelműen egészségtelen. Attól beteg lesz, vitaminhiányos, a szervezet hamarabb elöregszik, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!