Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan kezdhetnék neki az...

Hogyan kezdhetnék neki az egészséges táplálkozásnak?

Figyelt kérdés

Régóta mozgat már a dolog, de a random google-ról szedett dolgoknak meglehet könnyen, a fele sem igaz. Bármilyen tanácsot elfogadnék az okosabbaktól, mit szabad mit nem, mennyit, egy nap hányszor, akár komplett étrend is jöhet, akármi. Szeretném magam kicsit erősebbnek érezni, gyakran vagyok rosszul és úgy érzem a probléma itt keresendő.. teljes zűrzavar a táplálkozásom.

Köszönök minden tanácsot!

2019. szept. 30. 20:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%

Tiszteletben tartom a véleményed. Azt mondtam nem írok többet de nem tudom nem leírni a tövábbiakat (első vagyok).

Teljes kiőrlésű kenyér:

[link]

Chiamag (Omega 6), amihez odaírtam, hogy napi 15 grammnál többet nem javasolt enni.

[link]

2019. okt. 2. 10:15
 12/18 anonim ***** válasza:

Rendben, én is a tiédet :)

A második cikk nagyon jó, köszi, hogy megosztottad.

2019. okt. 2. 10:23
 13/18 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a véleményeket, tanácsokat, továbbra is érdekelnek ezek a dolgok, mindenki véleménye és tanácsa.

Én személy szerint úgy tudom, hogy a fehér kenyér egészségtelen, az állati eredetű dolgok egészségesek, beleértve a tojást is amiről 2 ellentétes vélemény alakult ki.

Minden esetre érdekes, ki hogy áll a dologhoz :)

Igazából ezért is kértem tanácsot, mert sehonnan nem tudom biztosan, mit szabad és mit nem.

2019. okt. 2. 11:50
 14/18 anonim ***** válasza:
50%
(1) A koleszterinnél valóban pontatlanul fogalmaztam, a telített és telítetlen zsírsavakra gondoltam, a telített növeli a rossz koleszterinszintet ami az állati eredetű zsírokban található, ezt szerettem volna még kijavítani.
2019. okt. 2. 13:16
 15/18 anonim ***** válasza:
50%
(1) Remélem így már összeállt a mondandóm:) nem érdemes senki szavára adni, az a jó ha sok információból le tudod szűrni a következtetéseket és a dolgok mögé látni.
2019. okt. 2. 14:28
 16/18 anonim ***** válasza:
66%

Szia, amint látod összevesztek a válszolók bizonyos ételekkel kapcsolatban. És nem azért tették, mert egyikük hazudik, vagy neked akarnak ártani. Egyszerűen csak mi sem tudjuk még, hogy mi is jó igazán az embernek... mostnában kezdett el a kutatás ilyenekkel foglalkozni, és még nincs egységes vélemény

Szóval a legjobb, ha mindent eszel, ami természetes. És az adalékanyagokat kerülném, szinezékeket stb... ezek biztosan nem tesznek jót.

Próbálj egyszerűen csak szinesen és tisztán enni, rendszeresen napi 3x/4x/5x, ahogy jól esik. Figyelj a testedre, igyál sok vizet, gyógyteát!

Érdemes teljeskiőrlésű termékeket fogyasztani, a sima fehér rizst lecserélni valami magasabb tápértékű gabonára, a cukrot mézre/ xilitre.

Ne hagyd, hogy más mondja meg, miket egyél, akkor is, ha nem esik jól! A tested tudja mire van szüksége, csak lehet eddig nem hallgattál rá! :)

Mindent lehet, tisztán, mértékkel, és valamilyen rendszer szerint!

Sok sikert!

2019. okt. 3. 19:33
 17/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, tanácsokat!
2019. okt. 10. 15:41
 18/18 anonim válasza:
50%
Nézd.. bármit is eszel, fingd ki magad rendesen.. attól mindig jobb lesz a közérzeted :)
2019. nov. 5. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!