Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szerintetek baj, ha ezt csinálom?

Szerintetek baj, ha ezt csinálom?

Figyelt kérdés
Az iskola orvos azt mondta romlott a szemem és valószínűleg szemüveg fog kelleni. Én nem akarok, tudom, hogy gyerekes, de nem akarok! szüleimnek nem mondtam meg mit mondott az orvos. Szerintem egész jól látok és nincs szükségem szemüvegre. Kínos is lenne, mert hallássérültnek születtem, nem akarok egyszerre hallás-és látássérültnek tűnni.

2018. jún. 4. 12:37
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, baj. Mert ha nem leszel időben szemüveges, akkor egyre csak romlani fog a szemed a sok erőltetéstől. Én is szemüveges vagyok már 13 éve és nincs vele semmi gondom. Sőt, nekem így is romlik 3-4 évente, hogy állandóan hordom.
2018. jún. 4. 12:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Kontaktlencse?
2018. jún. 4. 12:52
 3/10 A kérdező kommentje:

1. köszönöm, hogy ezt elmondtad nagyon szomorú vagyok és most nagyon sajnálom magamat, tudom, hogy nem jó az önsajnálat.

Hogyan tudnám elfogadni, hogy szemüveget vagy kontaktlencsét fog majd kellenem viselnem?

:(

2018. jún. 4. 13:01
 4/10 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Teljes jóindulattal mondom, hogy ezt ne sunnyogd el. Nekem 7.-ben szólt a suliorvos, hogy el kellene menni szemorvoshoz. Elmentünk, felírt egy minusz feles szemüveget. Rettenetesen szégyelltem, hiúságból nem hordtam, itthon úgy mentem el, hogy anyáék azt higgyék, hogy rajtam van, de már útközben levettem. Órákon egyre jobban hunyorogtam a táblára, a padtársamról néztem, hogy mit ír, felesleges szenvedés és túlbonyolítás volt az egész. Legtöbb órán első padban ültem. Aztán eljutottam odáig, hogy nagynehezen elkezdtem órán hordani a szemüveget, és azt vettem észre, hogy már azzal sem látok, így újra elmentünk a szemorvoshoz, és nyolcadik végére már -2-es szemüveget kellett hordanom. Most itt vagyok, 12.-esként, -2.25-ös szemüveggel. :) Időközben volt már -3-mas is, de tornáztam, elkezdtem néhány tanácsot megfogadni a ,,Tökéletes látás szemüveg nélkül" c. könyvből, és "visszajavult" tőle egy kicsit. Ez a könyv tényleg használ, csak túl lusta vagyok csinálni a gyakorlatsort, +az is benne van, hogy mit ehetsz, mit nem, stb. Vegyétek meg a szemüveget, és kezdd el olvasgatni ezt a könyvet, vagy hordj kontaktlencsét, ha nagyon nem akarsz szemüs lenni. De azt ne csináld, amit én csináltam anno... :)

Mellesleg ma már rengeteg szemüvegből lehet választani, kizárt, hogy ne találj olyat, ami ne állna jól. A szemüveg öltöztet. Nagyon sok embernek rossz a szeme, nálunk az osztályban 8 szemüveges van és 4 kontaktlencsés (30 fős végzős osztály, sokan gimiben lettek azok), már egyáltalán nincs az, hogy ujjal mutogatnak a "pápaszemesekre".

Annak meg, hogy hallássérült vagy, semmi köze ehhez. :) Képzeld, nekem fogszabályzóm van, szemüvegem, gerincferdülésem, lúdtalpam, az egyik lábam kicsit rövidebb, mint a másik, akkora mélyharapásom volt, hogy műteni kellett az állkapcsomat és hónapokig feldagadt fejjel jártam suliba, hadarok is, egyszóval egy született nyomi vagyok, de boldog és magabiztos nyomi, sokat nevetek, és így is voltak udvarlóim, bár mondjuk mostmár nem, mert barátom van 2,5 éve. :)

Mindenképpen szólj a szüleidnek, nem egy ördögtől való dolog az a szemüveg!

Ölel,

Sári

2018. jún. 4. 13:17
 5/10 A kérdező kommentje:
4-es nagyon köszönöm, hogy ilyen részletes választ kaptam és elmesélted te, hogy jártál.
2018. jún. 4. 13:22
 6/10 anonim ***** válasza:
46%

Gyengébbek kedvéért:

1. a szemüveg nem hordása nem befolyásolja a szem romlását

2. a szemüveg hordása pedig nem állítja azt meg.

Fiatal korban jelentkező mínuszos dioptriánál a szem romlik addig, amíg nő a fej és emiatt nyúlik a szemgolyó. Még akkor is, ha egyszerre 3 szemüveget veszel fel, meg 4 kontaktlencsét.

2018. jún. 4. 21:46
 7/10 anonim ***** válasza:
#6 Az első pontodra reagálva; ha a szemészeten vagy az optikán eltévesztik a dioptriát, akkor bizony képes romlást okozni a látásban.
2018. jún. 10. 23:22
 8/10 anonim ***** válasza:
Még egy érv a szemüveg ellen.
2018. jún. 11. 07:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Inkább legyen szemüvege, minthogy ne. De ha ennyire nem tetszik neki, legyen kontaktlencsés.
2018. jún. 11. 11:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Jó, nem attól romlik a szem, hogy nem hordod, hanem attól, hogy: nem hordod -> nem látsz -> hunyorogsz, megerőlteted. Ha én itthon vagyok, akkor én sem hordom, és nem is hunyorgok semmire, hagyom, hogy a szemem magától fókuszáljon, erősödjön. De nem erőlködöm, az nagyon fárasztó neki, és nem egészséges. Nem is tudom, suliban mit csinálnék szemüveg nélkül. Azért ott nem hátrány, ha látja az ember, hogy mi van a táblára írva.
2018. jún. 11. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!