Szerintetek baj, ha ezt csinálom?
1. köszönöm, hogy ezt elmondtad nagyon szomorú vagyok és most nagyon sajnálom magamat, tudom, hogy nem jó az önsajnálat.
Hogyan tudnám elfogadni, hogy szemüveget vagy kontaktlencsét fog majd kellenem viselnem?
:(
Kedves kérdező!
Teljes jóindulattal mondom, hogy ezt ne sunnyogd el. Nekem 7.-ben szólt a suliorvos, hogy el kellene menni szemorvoshoz. Elmentünk, felírt egy minusz feles szemüveget. Rettenetesen szégyelltem, hiúságból nem hordtam, itthon úgy mentem el, hogy anyáék azt higgyék, hogy rajtam van, de már útközben levettem. Órákon egyre jobban hunyorogtam a táblára, a padtársamról néztem, hogy mit ír, felesleges szenvedés és túlbonyolítás volt az egész. Legtöbb órán első padban ültem. Aztán eljutottam odáig, hogy nagynehezen elkezdtem órán hordani a szemüveget, és azt vettem észre, hogy már azzal sem látok, így újra elmentünk a szemorvoshoz, és nyolcadik végére már -2-es szemüveget kellett hordanom. Most itt vagyok, 12.-esként, -2.25-ös szemüveggel. :) Időközben volt már -3-mas is, de tornáztam, elkezdtem néhány tanácsot megfogadni a ,,Tökéletes látás szemüveg nélkül" c. könyvből, és "visszajavult" tőle egy kicsit. Ez a könyv tényleg használ, csak túl lusta vagyok csinálni a gyakorlatsort, +az is benne van, hogy mit ehetsz, mit nem, stb. Vegyétek meg a szemüveget, és kezdd el olvasgatni ezt a könyvet, vagy hordj kontaktlencsét, ha nagyon nem akarsz szemüs lenni. De azt ne csináld, amit én csináltam anno... :)
Mellesleg ma már rengeteg szemüvegből lehet választani, kizárt, hogy ne találj olyat, ami ne állna jól. A szemüveg öltöztet. Nagyon sok embernek rossz a szeme, nálunk az osztályban 8 szemüveges van és 4 kontaktlencsés (30 fős végzős osztály, sokan gimiben lettek azok), már egyáltalán nincs az, hogy ujjal mutogatnak a "pápaszemesekre".
Annak meg, hogy hallássérült vagy, semmi köze ehhez. :) Képzeld, nekem fogszabályzóm van, szemüvegem, gerincferdülésem, lúdtalpam, az egyik lábam kicsit rövidebb, mint a másik, akkora mélyharapásom volt, hogy műteni kellett az állkapcsomat és hónapokig feldagadt fejjel jártam suliba, hadarok is, egyszóval egy született nyomi vagyok, de boldog és magabiztos nyomi, sokat nevetek, és így is voltak udvarlóim, bár mondjuk mostmár nem, mert barátom van 2,5 éve. :)
Mindenképpen szólj a szüleidnek, nem egy ördögtől való dolog az a szemüveg!
Ölel,
Sári
Gyengébbek kedvéért:
1. a szemüveg nem hordása nem befolyásolja a szem romlását
2. a szemüveg hordása pedig nem állítja azt meg.
Fiatal korban jelentkező mínuszos dioptriánál a szem romlik addig, amíg nő a fej és emiatt nyúlik a szemgolyó. Még akkor is, ha egyszerre 3 szemüveget veszel fel, meg 4 kontaktlencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!