Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Nyaralni megyek, sos?

Nyaralni megyek, sos?

Figyelt kérdés

Külföldre megyek, 6 napra. Éjfélkor indulunk, és buszon fogunk aludni. Kontaktlencsém van, havi, és az optikus azt mondta, nem lehet benne aludni. Hogy oldjam meg a viselését?

Eléggé gyenge a szemem, -3.75 és -4.25. Tehát eléggé "vak" vagyok szemüveg/lencse nélkül. Van szemüvegem, csak az a baj, hogy gyengébb mint a szemem, kb. fél-3/4 dioptriával. (mikor kontaktlencsém lett nem cseréltük ki az üveget mer csak géphez használom monitort meg jól látom vele)

Strandra, auqaland-re is megyek, oda ajánlanátok a kontaktlencsét?

2010. jún. 15. 20:42
 1/6 anonim ***** válasza:

én így szoktam csinálni. utazáshoz szemüveget viselek, mert abban ugye lehet aludni. :) egyébként pedig lencsét. ha úszni is akarsz nem ajánlom, nekem már úszott így el lencse. :) vagyis tarcsi szemüveg legyen nálad!

én is elég vaksi vagyok -3,75 és -2,75

2010. jún. 15. 20:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Strandon NEM SZABAD kontaktlencsébe fürdeni!!!!!

Egyébként szerintem akkor vidd a szemüvegedet a buszra, és akkor látsz gyengébben, az is több a "semminél".

2010. jún. 15. 20:56
 3/6 anonim válasza:
Én nem csinálok belőle nagy gondot. Buszon amikor már ott tartok, h na alszok akk kiveszem:D reggel beteszem:D bnőm addig tartja a tükröt. Persze előtte lefertőtlenítem a kezem nedves kéztörlővel. Standra, úszni is simán bennhagyom. Sőt volt olyan, h meglepetésszerűen dobtak a tengerbe lencsével:D én mondjuk akk ultravaksi vagyok, -8 és -8.5 de a szemüveget meg utálom, bár azt mondják jól áll:D
2010. jún. 15. 21:00
 4/6 anonim ***** válasza:

én is lencsés vagyok. én szemüvegben lennék a buszon, aludni tökéletes, megérkezés előtti megállóban (benzinkúton, szokásos pár óránkénti pisiszünet) tudsz kezetmosni, és gyorsan berakod.

elvileg lencsében nem szabad strandolni stb. mert ha belemegy a kosz a lencse alá akkor begyulladhat a szemed. na most ilyen velem a 4 év alatt sose fordult elő, pedig én egy hét vizitúrát nyomtam le a tiszta kosz dunában, és egyik lencsés barátomnak se lett még baja igy... én simán strandolnék benne, te tudod hogy megkockáztatod e

egyébként egynapos lencse pont ezért van kitaálva, hogy el udd dobni.

2010. jún. 15. 21:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Ne csinálj belőle rendszert, de ami nekem bevált:

Night&Day kontaktlencse. Elvileg ebben egy hónapig is aludhatsz, de külföldön 1 hét a határidő.

Ez az egyik legjobb kontaktlencse, ami nekem volt. Én 1 évig havi szinten cseréltem. Azaz, 1 hónapig folyton a szememen volt. De persze ez nagyon nem egészséges, úgyhogy tényleg 1 hónapig ne legyen benne.

Szerintem 1 hétig simán lehet, úgyhogy menj és vegyél egy párat. :)

Szemüveget persze vigyél, mert sosem lehet tudni...

Úszni nyugodtan úszhatsz benne, semmi bajod nem lesz. Legalábbis eddig nekem semmi bajom nem volt. Persze azért víz alatt ne nyisd ki búváárszemüveg nélkül a szemed, de ha bele is megy a víz, tényleg nem lesz semmi baj.:)

2010. jún. 15. 21:51
 6/6 anonim válasza:
én iklyenkor napi kontaktlencsét ajánlok. buszon alvás előtt kivezet és dobhatod ki, reggel meg be az újat. semmiféleképpen ne aludj benne, igen komoly fertőzéseket kaphatsz, akár vakságig is fajulhat a helyzet. a strandra is ezt ajánlom, mivel a vizes közegben gyorsabban és könnyebben fertőződik a kontaktlencse, de ha naposat használsz, nem lesz alkalma és ideje kifejlődnie az infekciónak.
2010. jún. 17. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!