Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » -0.5 és -0.75 diopriára kell...

-0.5 és -0.75 diopriára kell szemüveg?

Figyelt kérdés

Sziasztok voltam szeméteten és a szemész +0.5 és +0.75 öt mért a szememre! Azt mondta ezt kell folyamatosan hordanom mint szemüveg.

Ismerősöm is optikus nála is bemérettem és nála -0.5 és -0.75 volt de ő szerint erre felesleges szemüveg... 10 percenként be bandzsulok néha összefolyik a kép és amit nézek elkezd vibrálni és fürdésnél ég a szemem... lehet attol hogy kellene a szemüveg?

2017. nov. 16. 17:31
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Igen szoktam hunyorogni és a szemöldököm is be feszitem meg szokott tikkelni is meg mintha össze akarna húzódni mintha szűkűlne a szemem...és ha víz megy bele sokszor ilyen kemény érzés van benne és ég is... néha be is pirosodik...
2017. nov. 29. 22:39
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Vki írta eszefbe ne jusson...nos azért gpndolkodjunk el senki se egygorma, pedig neked is csak ennyire rossz szemed van....én nem vezetek szemüveg nélkül. Nem hordom állandóan, mehogy hozzászokjon(lásd térdvédok és stb dolgok)de vezetésnél nem mindegy meddig látsz el, és hogyan....nekem szemüveg nélkül egy ido után bezsibbad a stemem mert eroltetem és ez nagyon zavaro üert érzem,hogy fárad.
2017. dec. 9. 13:16
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Elozo vagyok és a 0,5-0,75 szemüveget hordo. Ha víz megy bele mondjuk mindenkinek brpirosodik ez nem attol van:D nem vagxunk halak:D

Ja és megszoktam a cilindert, viszont ha koszos lesz iszonyat idegesioz mert megszunik az éles látésid, tehát rosszabbul látsz,mint alapból:D

2017. dec. 9. 13:19
 14/15 anonim ***** válasza:

Szerintem ez egy nevetséges ostobaság, hogy ne hordd a szemüveget, hanem inkább hunyorogj meg fintorogj, ha éppen távolra szeretnél nézni. Ugyan mi ebben a jó? Egy jó szemüveget észre se vesz az ember, semmilyen szinten nem zavarja a látásban és tökéletesen lát a fenti fárasztó idétlenkedések nélkül is. Legalábbis egy szimpla rövidlátás esetében.

Más kérdés, hogy amiket itt leírtál, az nem feltétlenül tűnik egy szimpla rövidlátásnak. Egy jó szemészorvoshoz kellene elmenned és szépen elővezetni neki az összes problémádat.

2017. dec. 9. 13:42
 15/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Felkeresek egy normális szakembert és majd meg mondja mi legyen :/
2017. dec. 12. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!