Szemüvegről szeretnék kontaklencsére váltani. Tudnátok tapasztalatokat mondani? Meg úgy általánosságban mindent amit tudni kell a dologról?
Nincs sok időm válaszolni, de csak biztatni tudlak. 15 évesen váltottam, most már 24 év hordom.
A félkemény lencse kényelmetlenebbül hangzik, mint a lágy, de sokkal egészségesebb. Túlhordhatod kis kockázattal (én már vagy 4 éve hordom, egyébként csak 1 évig hordhatnám) és nem ez az első alkalom, mondták már nekem, hogy ezt lágy lencsével nem tehetném meg ilyen büntetlenül.
Csak azt utálom, hogy időnként, ha rámegy egy porszem, főleg szélben kibírhatatlanul tud szúrni, olyankor úgy tépem ki a szememből, és le kell mosnom. Vezetni se lenne életbiztosítás. Nem tudom, a lágy lencse is szúrna-e ennyire. Ezt leszámítva nem érzem, ha fent van. Naponta max. 12 órát hordhatnám, de többet szoktam. Sajnos a szemüveggel nem látok olyan jól. Megkérdeztem az orvost, miért gyengébb a szemüvegem, de azt mondta, nem gyengébb, hanem erősebb, csak az én szemhibámat a kontaktlencsével jobban tudják korrigálni.
5-6 dipotriás szemüveget hordtam, még csiszoltan is szódásszifon volt, jobban érzem magam lencsében.
Szerintem a kontaktlencse fantasztikus dolog, én imádom. Csak néhány hónapig voltam szemüveges, de utáltam...azóta is csak akkor hordom, ha muszáj vagy éppen jobban illik a ruhámhoz. A lencsével semmi gondod nincsen egész nap, reggel beteszed és este kiveszed. Nem kell folyton igazgatni, tisztogatni mint egy szemüveget, kényelmes, semmit nem érzel belőle.
Ha elmész vizsgálatra, akkor ott megmondják, hogy hordhatsz-e lencsét, milyen dioptriára és görbületre van szükséged. Majd a betanításon pedig kapsz egy próbalencsét, amit ott le is ellenőriznek (látsz-e benne, jól illeszkedik-e stb.) és ha minden oké, akkor jön a betanítás és mindent megmutatnak, elmagyaráznam, hogy hogyan kell betenni, kivenni, ápolni, tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!