Mi a baja a szememnek?
Valaki tudna segíteni?
Már kiskorom óta szemüveget kell hordanom, mert az egyik szemem (jobb) problémás.
Ezt a fajta problémát nagyon nehéz körülírni, de megpróbálom. Tehát....
Mindenkinek vagy egy domináns szeme és egy alárendelt szeme.
Nekem a bal szemem a domináns. Voltam szemorvosnál és meg is állapította, hogy a bal szemem izma folyamatosan feszül és ezt használom. A jobb szemem izma szinte folyamatosan elernyedt állapotban van és a másik szememre támaszkodik.
Ha betakarom a bal szemem és csak a jobbal próbálok nézni, olvasni akkor elég furcsa, mivel mintha a 2 kép keresztezné egymást, tehát a "feketeség" és a látott kép. Egyébként a jobb szememmel a betűket látom, ill. a tárgyakat is (élesen) azonban, mégis mintha csak a látott kép egy része jutna el a látóközpontba. Tehát egyszerűen, úgy tudnám ezt leírni, hogy jobb szemmel látok is, meg nem is. Ha percekig csak a jobb szememmel próbálok figyelni, akkor szédülés, rosszullét jön rám kb. fél óráig.
Azonban, ha mindkét szemem nyitva van, akkor tökéletes a látásom, sőt szinte jobban is látok mint több ismerősöm akiknek nem kell szemüveg.
Próbáltam több szembetegséget tanulmányozni, azonban szinte minden probléma dioptriával, kettős látással, homályos látással kapcsolatos, de ezek közül szinte egy sem áll fenn nálam.
Esetleg van olyan akinek még hasonló a problémája? Illetve ha valaki tudja-e, hogy ezt lehet-e és ha lehet, akkor hogyan kellene orvosolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!