-0.5 és -0.75 diopriára kell szemüveg?
Sziasztok voltam szeméteten és a szemész +0.5 és +0.75 öt mért a szememre! Azt mondta ezt kell folyamatosan hordanom mint szemüveg.
Ismerősöm is optikus nála is bemérettem és nála -0.5 és -0.75 volt de ő szerint erre felesleges szemüveg... 10 percenként be bandzsulok néha összefolyik a kép és amit nézek elkezd vibrálni és fürdésnél ég a szemem... lehet attol hogy kellene a szemüveg?
Vagy nem tudod jól, vagy valamit nagyon elrontottak, de nem lehet az, hogy az egyik helyen pluszt mérnek, a másik helyen meg minuszt. Közelre vagy távolra nem látsz?
Egyébként -0,5-re meg -0,75-re ha zavar, akkor vegyél szemüveget.
Ha valóban -0,5 és -0,75 akkor eszedbe ne jusson folyamatosan hordani. Az optikusnak van igaza. Én még alkalmanként sem hordanám, ha nem muszáj. Rontani fogja ugyanis a szemüveg nélküli látásodat. Tudom, mert nekem is pont ennyi mindegyik. Persze, jobban látsz valamivel távolra, de nem ér annyit, hogy "függő legyél" a szemüvegtől és rosszabbul láss, amikor nem tudod, vagy nem akarod hordani (pl sportolás, vagy elfelejted vinni valahova). Az agy és a szemizmok is ellustulnak majd, mert készen kapják a jó képet, ez az oka.
Manapság sok ember és orvos "szemüvegfétisben" szenved. Nézd meg mennyi szemüveges van (és nem csak az idióta 0 dioptriás divatmajmok miatt), a lányok/nők között állítom legalább fele. Régebben nem volt kérdés, hogy mínusz fél diotriára egyáltalán javaslunk szemüveget, manapság meg már -0,25-tel is csőbe húzzák, akit lehet.
Aztán meg, ha kimérnék, vagy adott esetben ki is mérik pl az emberek hallását, akkor 10-ből 9 ember rohanhatna hallásjavító készülékért, mert az nem járja, hogy csak 92%-osan hallanak a 100% helyett. Megéri? Nem.
Nekem mindkét szemem -0.75. Engem már előtte is zavart, hogy nem látok rendesen, úgyhogy én akartam is szemüveget csináltatni, most pedig kontaktlencsét hordok. Nélküle nem látok rendesen, nyilván azért elboldogulok pl. itthon nem is mindig használom, de az utcára nem szívesen megyek ki nélküle...nem látom az táblákat, feliratokat, nem ismerem fel az embereket, a suliban sem láttam a táblát, nélküle vezetni sem látok, úgyhogy nekem nagyon kell. Nem fáj nélküle stb., semmi ilyesmi, csak szimplán nem látok.
Ahogy érzed, ha téged zavar és úgy érzed, hogy jó lenne egy szemüveg, amivel rendesen látsz, akkor csináltass.
Nem tudom hogy még aktuális-e a kérdés, nekem még kb 14 éves kor körül volt ugyanilyen a szemem, állandóra szerintem fölösleges a szemüveg, én is csak az iskolában hordtam, hogy lássam a táblát. Olyan lehet, hogy erőlteted a szemed, és attól érzed így. Kérdés hogy szoktál-e olyat csinálni, hogy hunyorítasz, mintha "zoomolnál", attól elfáradhat a szem.
Meg ha lesz/van szemüveged, az első napokban lehet furcsa lesz, anno én is az elején pl görbének láttam a padlót, meg mindent kisebbnek láttam, de aztán pár nap múlva megszokja a szem, és onnantól teljesen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!