Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Talaltam egy doboz (bontatlan)...

Talaltam egy doboz (bontatlan) kontaktlencsét. Kipróbálhatom?

Figyelt kérdés
Acuvue markàjú és külön-külön van folyadekban.Meg sosem hasznaltam kontaktlencset.Csak ki szeretném próbàlni.Nem is tudom hogy kell.Veszelyes lenne megprobàlni?
2017. nov. 5. 12:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Ki ne próbáld! Igen, veszélyes.
2017. nov. 5. 12:59
 2/6 anonim válasza:
miért veszélyes? :D énis kotakt lencsét hordok bár nekem orvos irta fel vagy mi szemüveg helyett:D
2017. nov. 5. 14:06
 3/6 A kérdező kommentje:

Azért tartok tőle,mert ha felteszem de utàna esetleg nem tudom eltàvolitani,mert nem tudom hogy kell,az gàz.Vagy ha rosszul teszem fel,stb.

Csak izgatja a fantàziàm,mert màr gondoltam rà hogy talàn nekem is jó lenne kontaktlencse és kivàncsi vagyok milyen érzés meg minden

....

2017. nov. 5. 15:33
 4/6 anonim válasza:
Figyelj, azt a kontaktlencsét dobd ki a kukába, és ha annyira akarsz kontaktlencséty menj el szemészhez, és vegyél egyet, aztán használd egészséggel. De amit találtál, semmiképpen ne próbáld meg feltenni, bár nem valószínű hogy sikerül, mert elég nehéz először, de ha még be is teszed, lehet hogy rosszul teszed be és fájni fog, emiatt még kevésbé tudnád kivenni mint egyébként, stb. Egybknt ha nem rossz a szemed akkor hagyd a francba az egészet, nincs szükséged rá, értem hogy izgat meg minden, de nincs értelme hogyha nincs rá szükséged.
2017. nov. 6. 14:28
 5/6 A kérdező kommentje:
De sajnos rossz a szemem szemüveges vagyok.Jól van,hallgatok ràtok nem próbàlom ki :)
2017. nov. 6. 16:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Így nem lehet. Ha szeretnél kontaktlencsét, akkor elmész egy vizsgálatra, ahol megállapítják, hogy hordhatsz-e lencsét és milyenre van szükséged ( dioptria, görbület), utána pedig majd jön a betanítás, ahol ki kell próbálni, ők leellenőrzik, hogy tényleg minden jó-e (látsz vele rendesen, jól illeszkedik) és elmagyarázzák, megmutatják, hogy hogyan kell használni.

Maga a használata nem egy nagy dolog, a neten is van rengeteg videó meg leírás, tehát szerintem ezzel a részével nem lenne problémád. Könnyen be lehet tenni, ki lehet venni, tehát nem atomfizika. Ugyanakkor ez nem így működik, mert minden lencsének mások a paraméterei és elég kicsi az esélye annak, hogy az a lencse pont megfelelő neked. A dioptria gondolom egyértelmű, de a görbület is számít mert ha nem illeszkedik rendesen akkor nem is látsz vele, lehet be sem tudott tenni vagy, ha sikerül is, akkor sem marad ott és szúrhat stb, tehát nem lehet csak úgy betenni és használni. Valamint a rendszeres használathoz kell folyadék, tartó is.

2017. nov. 20. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!