Ma kaptam kontaktlencsét! Kivételkor száraz újjal kell kivenni, vagy olyan folyadékkal, ami hozzá jár?
Párom megmossa a kezét, megtörli, és száraz kézzel veszi ki a lencsét.
A tartóját nem vizsgáltam meg, de ő mindig cseréli a folyadékot, amikor kiveszi este a lencséket, akkor kiönti az előző napi folyadékot belőle, és újra feltölti.
Nagyon fontos, hogy kézfertőtlenitözd le a kezed miután megmostad kivételtől és betevéskor . Nem annál könnyebb kivenni minél szárazabb a kezed.
Így probléma még kivenni : az egyik kezében a mutató és hüvegujaddal húzd szét a szemed . A másik kezeddel ismét ezzel a két ujadat a kontaktlencse két végére Ted és aztán told befelé. Figyelj, hogy ne körömel szed ki , mert könnyen átjukaszthatod.
Nem fogsz megvalkulni, ha tiszta kézzel nyúlsz a szemedbe és amikor be van gyúladva ne tedd be a kontaktlencsét.
Sok sikert hozzá és kitartás, ha nem sikerül elsőnek, ebbe bele kell jönni. ☺
Nyugi, nem kell ennyire megijedni:D
Csak cseréld mindig a folyadékot és tiszta, száraz kézzel, óvatosan vedd ki a lencsét.
És figyelj arra, hogy ne hord lázasan, vagy ha be van gyulladva a szemed.
Ha sminkelsz, akkor előtte tedd be a lencsét, mert a zsíros krém még kézmosás után is nyomot hagyhat rajta. És a smink leszedése előtt vedd ki.
Én is olvastam sok félelmeteset, de még soha semmi nem történt:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!