Lehetséges, hogy "megunta" a szemem a kontaktlencsét?
7 éve használok kontaktlencsét, eddig minden probléma nélkül. Air Optix Night&Day Aqua típus. Volt, hogy többször benne aludtam, nap közben annyira kényelmes és komfortos volt, hogy szinte meg is feledkeztem arról, hogy rossz a szemem. 100%ig semmi problémám nem volt vele egészen körülbelül 3-4 hónappal ezelőttig. Azóta kínszenvedés lett az egész. Olyan szinten kiszáradt a szemem, hogy reggel rettentően fájdalmas felhelyezni a lencsét, utána pedig egész nap irritálja a szememet. Folyamatosan érzem, hogy a lencse benne van, sokszor pislogáskor ide-oda másznak. A látásom homályos. Mindig tartanom kell magamnál eszközöket, mivel van, hogy nap közben munkahelyen, autóban, bárhol meg kell állnom, hogy újranedvesítsem a lencséket. Van, hogy naponta többször. Emlékszem egykor több napot is eltöltöttem velük, mostmár esti órákban a szemüvegre kényszerülök, mert lehetetlen viselni úgy kiszáradnak. Vettem szemcseppet és szemsprayt is de csak rövid ideig a tüneteket enyhítik, ha elmúlik a hatása akkor van, hogy rosszabb mint előtte. A szemeim gyakran pirosak, irritáltak. Új lencsékkel is ez a helyzet a hónap elejétől fogva. Ha egyfolytában (1-2 nap) szemüveget hordok olyan mintha rendbe jönnék, elmúlik a fájdalom, fehérek a szemeim, de ha beteszem a lencséket rövidesen kezdődik elölről. Mi történt?
Lehetséges, hogy nem hordhatok lencsét többé? Túlterheltem/megsértettem a szememet? Járt már így valaki korábban? Segítsetek kérlek! Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!