Rövidlátók, leveszitek a szemüveget olvasáshoz?
Régóta vagyok szemüveges, -0.5-el kezdtem, azóta folyamatosan romlik.
Az utolsó előtti vizsgálatomon nem akartak erősebb lencsét felírni, mert fájhat tőle a fejem. (Ekkor volt -2.75 és -2.25 a szemem.) Ugyanez az orvos mondta, hogy ne használjam mindig a szemüvegemet, pl olvasáshoz ne.
Az utolsó vizsgálaton megkaptam az erős lencsét (-3.50 és -3.00), aminek nagyon örültem, mert már szemüvegben is hunyorogva néztem messzire. Viszont ez az orvos meg azt mondta, hogy állandóan hordjam.
Olvasáshoz viszont nem szeretem hordani, mert egyrészt látok anélkül is, másrészt a betűket sokkal kisebbnek látom szemüvegen keresztül.
Ti hogy vagytok ezzel? Állandóan hordjátok? Félek, hogy csak egyre jobban vaksi leszek.
Utolsó,
hát pedig, aki nem 10 centiről akar olvasni, az bizony kb -2 dpt fölött közelre is kell viseljen egy gyengébb mínuszost.
Lézeres szemműtétkor meg nem építenek be semmiféle lencsét.
Kedves 11-es épp ilyen műtét előtt állok, és ne beszélj butaságokat, mert beépítenek lencsét a lézer kezeléskor!!!!!! (mondjam a doktor nevét is aki csinálja a műtétem? Vagy elhiszed nekem enélkül is?
Ha nem értesz hozzá, legalább ne zavard össze a kérdezőt és másokat sem.
Jó lenne, ha nem elméleti dogmákat pufogtatnál, hanem tényeket mondanál.
(okos)
A közellátók közelre nem használnak szemüveget!!!!!
Vagy nagyon kicsi a dioptriájuk és nem zavarja őket.
-3 fölött a szemüveget közelre nem használja a gyengén látó. Én biztos nem! Mert hülyeség.
Te olvastad ezeket a hülyeségeket, vagy hiszel annak aki gyakorlatban is ezt éli meg?
utolsó bekezdés
Az olvasáshoz meg: ha elolvastad (volna)a többiek hozzászólását, láthatod, hogy van, aki csak 10-15 centiig lát élesen, egy -10 dioptriás nyilván még ennyire sem. Szerinted egy könyvet 5-10 centiről szokás olvasni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!