Rövidlátók! Monitor előtt hordjátok a szemüveget?
Elvileg ez nem lenne probléma, nyugodtan lehet hordani monitor előtt is, de nekem elég hamar elkezd fájni benne a szemem.
-1-es dioptriám van.
Másnak is van ilyen problémája? Elég idegesítő, hogy mindig fel-le kell venni, és így akkor elvileg kontaktlencsét sincs értelme csináltatni, mert ugye azt nem lehet fel-le venni állandóan.
Másnak is van ezzel tapasztalata? Ha igen, van jobb megoldás?
Akinek nincs ilyen tapasztalata, az legyen szíves ne növelje feleslegesen a válaszok mennyiségét. Köszönöm.
Próbáltam távolabbról nézni, amennyire csak lehet, de az sem javított rajta.
Nem látok rosszul közelre a szemüvegben, inkább túl erősnek érzem.
-1 dioptriával 1 méterig látsz teljesen élesen (a -dioptria reciproka adja azt a távolságot ameddig teljesen élesen látsz) szóval normálisan 70-80 cm-ről nézett monitorhoz nem kötelező.
Én -1 dioptriával kb. 36 éves koromig nem hordtam gépezéshez, kérdeztem is a szokásos éves orvosi vizsgálaton ezt a szemésztől. Azt mondta teljesen mindegy -1 dioptriával szemüveggel, nélküle is lát az ember 70-80 centire élesen. Aztán 36 éves korom után kezdtem el nem levenni a szemüveget... már annyira megszoktam, hogy fenének van kedve le/föl rakosgatni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!