A rövidlátók állandóan hordják a szemüveget?
nem 3/4-ed, hanem 1/4-ed, de a többi igaz
Nekem -0,75-ös szemüvegem van, szóval "viszonylag jó", de állandóan hordom. Vagyis most pont nem, mert megyek aludni, de egyébként mindig rajtam van fürdést és alvást kivéve :)
Ha nem hordod, tovább romlik
Az ihlette kérdésemet, hogy esetemben a szemüveggel való olvasás és kézimunkázás nem megy, megfájdul tőle a szemem és a fejem. Nem tudtam eldönteni, hogy:
1. túl erős a szemüveg és ezért fájdul meg olvasáskor a fejem, ebben az esetben pedig szólnom kell a szemésznek. Elvégre a rövidlátók állandóan szemüveget kell hordjanak. vagy pedig:
2. a rövidlátók a szemüveget ilyen "közeli" dolgok végzése esetén nem kell használják, ez esetben pedig természetes reakció a szemfájás, jelezve hogy tegyem le a szemüveget.
kérdező, a kézimunkázásnak is kellene mennie-4-es szemüvegben, hiszen anélkül kb 20cm-es az olvasási távolságod, az meg nem éppen egészséges
a gondodat valószínűleg az okozza, hogy a szemmozgató izmok nem alkalmazkodnak túlzottan az olvasótávolsághoz
szemésszel beszéld meg a problémádat én ugyanerre a gondomra kaptam "olvasószemüveget", ami továbbra is -os volt, de gyengébb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!