Miért csak a cilinderes szemüveg jó?
Mer a doki aszonta.
Még egy ilyen hülye kérdést...
Azért, mert asztigmiád van és hidd el, sokkal jobb lesz, nekem valami hihetetlen felüdülés volt, egy csapásra megszűnt az, hogy estére elfáradt, káprázott a szemem és fájt a fejem.
Ez egy rendes lencse, ránézésre semmi különbség nincs a sima lencséhez képest, annyi az egész, hogy két egymásra merőleges irány mentén kicsit eltérő a görbülete és a szemed törési hibájának megfelelő szögben van beépítve a szemüvegbe.
Őszintén érdekelne, hogy az én két nappal korábbi válaszomban, amiben pont ugyanazt írtam, mi nem korrekt szerinted :)
Ez a "szemferdülés", amit írtál, viszont orbitális baromság, nincs elferdülve semmi. Már az is hülyeség, hogy az asztigmiát magyarul szemtengelyferdülésnek hívjuk, de legyen, ezt azért elég sokan használják. Ettől még nem ferdül el semmi, ez egy törési hiba, amit a lencse vagy a szaruhártya görbületi aszimmetriái okoznak, nem mellesleg rendszerint születéskor már megvan, csak fiatal korban a szem még korrigálja a lencse torzításával.
Mindenesetre a kérdezőnek meg nyilván fogalma nem volt, mi ez és a különféle prizmás és hasonló lencséket hitte a cilinderesnek, ezért ijedt meg, hogy innentől kezdve hülyén fog kinézni, ezért írtam le, hogy ezek a lencsék pontosan ugyanúgy néznek ki, mint egy szférikus lencse.
Az asztigmia pedig olyan problémákat okoz, mint amik nálam is jelentkeztek: homályos látás, szemfáradás, fejfájás, ezek a korrekciójával huss, eltűnnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!