A cilinderes szem másnéven kancsal?
Figyelt kérdés
Ez a szakkifejezes a kancsalra?
Arra gondolok hogy ez olyan mint peldaul a ludtalp meg a bokasullyedes?
Ha nem akkor el tudnatok magyarazni, hogy mi a cilinderes szem pontosan?
2015. nov. 18. 16:55
1/5 anonim válasza:
A cilinderes szem asztigmiás, ami nem ugyanaz, mint a kancsalság (strabizmusnak is nevezik).
2/5 A kérdező kommentje:
De ez a cikk eppen azt irja hogy az asztigmiat szemtengely-ferdulesnek vagy kancsalsagnak ismerik.
Es azt irtad hogy a 'cilinderes szem asztigmias'
Szoval akkor meg is csak de.
Az latszik kivulrol higy egy szem cilinderes?
Vagy ez egy belso 'betegseg' es semmi hele kivul?
2015. nov. 18. 17:24
3/5 anonim válasza:
A szemtengely-ferdülés, az asztigmia, cilinder, az ugyanaz, nekem is ilyen az egyik szemem, ez nem látszik kívülről. A kancsalság szerintem más... vagy talán azt már arra mondják amikor látszik, tehát nagyobb fokú a dolog... nemtom, nem vagyok orvos. :)
4/5 anonim válasza:
5/5 anonim válasza:
Nekem ugy magyarazta el az optikusom, h ha cilinderes a szem, azt jelenti kb, h nem teljesen "gömb" alakú, hanem hatul egy kicsit "nyomott"
Ez kivulrol nem latszik, ellenben a kancsalsaggal, tehat nem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!