Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüveg vagy kontaktlencse?

Szemüveg vagy kontaktlencse?

Figyelt kérdés

Nem igazán látok messzire, és gondoltam majd beszélek a szüleimmel, hogy menjünk el szemészetre. De közben félek is, mert nagyon nem akarok szemüveget, viszont eszembe jutott, hogy van kontaktlencse is. Sajnos nem tudok ezekről a dolgokról sokat. Minden normális válasznak örülök, de jó lenne ha ezek benne lennének:

-melyik praktikusabb

-milyen könnyű megszokni őket

-mennyibe kerülnek, melyik megoldás jobb anyagilag

-szerintetek úgy általában melyik jobb, és miért

Azt hiszem ennyi. Lehet egyébként úgy, hogy mind a kettőt?

Köszi a válaszokat előre is! :)

14/L

2016. márc. 3. 15:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
40%
Épp ezt mondom, hogy a szemorvos nem fogja 14 évesnek ajánlani :D
2016. márc. 3. 18:06
 12/17 anonim ***** válasza:
56%
Szia. Én is szemüveges vagyok (-4,-3,5) a kontaktlencsét még nem próbáltam, úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni. Szerintem nyugodtan válaszd a szemüveget, mert azzal tényleg semmi macera sincs. Leszámítva tényleg a párásodást, meg azt hogy nyáron csúszkál lefelé. Sportolásban ahol nem kell a fejed használni ott igazából nem hátráltat. Strandon mindig rajtam van, ha egy kicsit vizes lesz a lencse az nem zavaró:) távolabbról meg nem is látszik hogy vizes így az se gáz:)
2016. márc. 3. 20:42
 13/17 anonim ***** válasza:

De igazából konkrét válasz a kérdésedre:

Árkategória: Attól függ. Milyen szemüveg kell, milyen szemproblémád van, milyen dioptria. Vékony lencse, vagy csiszolni kell még hozzá. Évente cserélni, vagy nem?

Árkategóriába lehet ugyanott ez különböző tényezőktől függ.

Viszont kontaktlencse mellé célszerű szemüveg is, mivel nem hordhatod folyamatosan a kontaktlencsét és az sem biztos, hogy lehetséges neked. Ez függ a dioptriától és a problémától is.

Megszokni mind a kettőt időbe telik, viszont lehet, hogy a kontaktlencsét sosem fogod megszokni. Valakik nem bírják elviselni, hogy a szemükön van, ez előfordul.

Szerintem szemüveg nélkül jobbak a mindennapok, mint szemüvegbe. Már csak külsőleg is. Valaki azt mondja, hogy a szemüveg öltöztet. Szerintem nem így van. Valaki lehet szemüveg nélkül sokkal szebben néz ki, mint szemüvegben. Kontaktlencse lehet kényelmesebb, mert nincs a fejeden a szemüveg így több mindent tudsz csinálni. Szemüveg mellet nem tudok érvelni, mivel én nem szeretem és igazából jó tulajdonságai nincsenek.. azon kívül, hogy látsz vele. :D

2016. márc. 3. 20:55
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Akkor ezek szerint egyrészt az orvos, másrészt a szemem dönti el, hogy lehet-e kontaktlencsém. Én, ha majd minden jó lesz, szerintem majd szeretnék akko a szenüveg mellé ugyebár... de azért közben reménykedem, hogy annyira nem rossz a szemem. :/

Köszönöm mégegyszer!

2016. márc. 5. 08:58
 15/17 anonim válasza:
59%

lehet nyugodtan lehet kontaktlencséd. Én 11 és fél éves korom óta hordok kontaktlencsét. Most már féléve van lencsém. A szemorvosom ajánlotta.

Egy doboz lencse (6db) kb. 10000-11000 ft.+ folyadék kb. 4000 ft. Kb. 70-100 ezer ft. a keret és a lencse együttesen.

Kontaktlencsénél nagyon precíz higiéniai szabályokat kell betartani. És a kivétel, betétel kicsit macerás, de könnyen meg lehet szokni. Sportolás közben nagyon praktikus, nem párásodik, úszni nem lehet benne.

Szemüveg sportolás közben zavaró, rossz térlátás. Könnyű használat. ( lerakod, felveszed)

Nekem 8,5 dioptriás a szemem és nem vehetném le a szemüveget tesin. Ezért döntöttünk kontaktlencse mellet.

2016. márc. 5. 16:21
 16/17 anonim ***** válasza:
40%
Fiatal vagy még, elég a szemüveg neked :)
2016. márc. 6. 20:02
 17/17 anonim válasza:

Nekem most lett szemüvegem nemrég.. Elsőre nagyon szokatlan, hogy van valami az orromon :D de ez mellett jó is, hogy mindent tisztán látok. Előnyei, hogy könnyű felvenni, levenni nincs nagyobb macera vele. Pl most nagyon jó kedvezmények vannak elég sok optikában :) szóval az enyém mindenestül volt 40 ezer forint. Egy hátrányát találtam eddig (amellett hogy párásodik néha) hogy ha TV nézéskor fekszem, oldalra nem tudom fordítani a fejem mert nyom a szára :D

Kontaktlencsét még csak most tanulom/szokom. Hát nem egyszerű.. Az elején majdnem fél óra volt amíg be tudtam tenni a szemembe és akkor is fura volt mert éreztem a szemembe a szélét.. Kivételről ne is beszéljünk mert az a mai napig nehezen megy :D persze idő kérdése és megszokom :)

Szóval a kontaktlencse jó,de macerásabb pl reggel mint egy szemüveg. Emellett drágább is. Ajánlom ha ez mellett döntesz, akkor a vizsgálaton kapsz egy havi lencsét és utána netről rendelj, mert olcsóbb. :)

Igazából csináltass egy olyan keretet ami tetszik, mert szemüveg mindenképp kell kontaktlencse mellett is. Próbáld ki a lencsét is, hogy bírod e, tetszik e stb. És akkor majd te el tudod dönteni. :)

2016. márc. 7. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!