Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mennyivel drágább kontaktlencs...

Mennyivel drágább kontaktlencsét hordani, mint szemüveget?

Figyelt kérdés

Ha lencsét hordok, akkor is kell szemüveg? Olvastam már ezt is, azt is.

Érdekelnének a lencse anyagi vonzatai.

2016. febr. 24. 22:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

kell a kontaktlencse mellé szemüveg is...egyrészt néha pihentetni kell a szemet, másrészt bármikor kaphatsz valami fertőzést, ami miatt nem lehet lencsét hordani

kontaktlencse költségek (nem cilinderes):

- 6 havi havi lencse (ami tapasztalataim szerint átlag 5,5 hónapra elég 20-60 ezer forint

- napi lencsével ez havi 12-15 ezertől felfelé vagyis fél évre 72-90 ezertől (és lehet, hogy csak a napit bírja a szemed)

- folyadék: normális folyadék esetén ez kb 2-3 flakon (360 ml-es) fél évre havi lencséhez, (napi lencséhez elég egy 120 ml-es fél évre, csak olyat kell venni, ami nyitva lehet eddig) - flakononként kb 3500 forint, van olcsóbb is, de azokkal csak szívás van, pedig próbáltam többet is, mindnek szemgyulladás lett a vége

- szemcsepp, a kontaktlencséhez használhatóak drágábbak 2500-3000 egy doboznyi, amiből kell 2 fél évente, érzékenyebb szeműeknek 2 havonta

- kézfertőtlenító - pl kodan (ebből nekem 1,5-2 flakon megy el fél évente) - ez is kb 5000

- emellé egy olcsóbb szemüveg tartaléknak, otthonra 30-50 ezer, 1,5-2 évente cserélni kell

állandó szemüveg költségek - nem cilinderes lencsével:

- minőségibb lencsével gyártott szemüveg 2 darab (egyik a tartalék) kb 80-120 ezer forint / darab vagy, ha a második szemüveg kevésbé extra lencsékkel van gyártva, akkor kb 35-50 ezer

- évi legalább egy szemvizsgálat ingyen (max 5ezer, ha vásárolsz is a boltban - helyi szemvizsgálat nélkül nem vállalnak garanciát vagyis hiába van orvosi vényed)

szemcsepp évi 2 doboz kb 3ezer

- low cost szemüvegtisztítás: ablakmosó és mikroszálas takarítókendő

- fő szemüveg állandó használatra évi cserét igényel, max 1,5 évig bírják

2016. febr. 24. 23:09
 2/5 anonim ***** válasza:
ja és a kontaktlencséhez félévente kel la vizsgálat 5000, ha nem vásárolsz ott az optikában vagy doki ingyen tb alapon
2016. febr. 24. 23:11
 3/5 anonim válasza:
Már nagyon régóta kontaktlencsét hordok. Az igaz hogy van mellé szemüvegem, de nem nagyon használom. Max 12 órát lehet bent egy nap, de ez függ a szemedtől. Nővéremnek nagyon érzékeny volt rá a szeme ezért volt hogy 12 órát sem bírta, nekem akkor sincs semmi baja ha esetleg egy-egy éjszakát bentmarad (és nem romlott tőle a szemem, mert ilyen baromságokat is hallani) Tehát lehet hogy nem szükséges mellé szemüveg. Havi lencsét használok, hármasával lehet venni, egy évre 22ezer forint. Tehát azért 2-2,5 évig egy szemüveg árából hordhatod. Sokan mondják hogy macerás, és először lehet hogy az, de 1 hónap után már nem vesz több időt igénybe pár másodpercnél a berakása-kivétele. Remélem segített.
2016. febr. 26. 22:00
 4/5 anonim válasza:
Edit: Szemcseppet nem használok, mert tényleg nem érzékeny egyáltalán a szemem rá, de annak az árával is számolni kell. Plusz a folyadékot kifelejtettem, ezekkel együtt 25-26ezer forint évente.
2016. febr. 26. 22:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Sokkal jobb optikailag és kontaktlencséhez nem kell az a qrva keret.
2019. jún. 24. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!