Mennyivel drágább kontaktlencsét hordani, mint szemüveget?
Ha lencsét hordok, akkor is kell szemüveg? Olvastam már ezt is, azt is.
Érdekelnének a lencse anyagi vonzatai.
kell a kontaktlencse mellé szemüveg is...egyrészt néha pihentetni kell a szemet, másrészt bármikor kaphatsz valami fertőzést, ami miatt nem lehet lencsét hordani
kontaktlencse költségek (nem cilinderes):
- 6 havi havi lencse (ami tapasztalataim szerint átlag 5,5 hónapra elég 20-60 ezer forint
- napi lencsével ez havi 12-15 ezertől felfelé vagyis fél évre 72-90 ezertől (és lehet, hogy csak a napit bírja a szemed)
- folyadék: normális folyadék esetén ez kb 2-3 flakon (360 ml-es) fél évre havi lencséhez, (napi lencséhez elég egy 120 ml-es fél évre, csak olyat kell venni, ami nyitva lehet eddig) - flakononként kb 3500 forint, van olcsóbb is, de azokkal csak szívás van, pedig próbáltam többet is, mindnek szemgyulladás lett a vége
- szemcsepp, a kontaktlencséhez használhatóak drágábbak 2500-3000 egy doboznyi, amiből kell 2 fél évente, érzékenyebb szeműeknek 2 havonta
- kézfertőtlenító - pl kodan (ebből nekem 1,5-2 flakon megy el fél évente) - ez is kb 5000
- emellé egy olcsóbb szemüveg tartaléknak, otthonra 30-50 ezer, 1,5-2 évente cserélni kell
állandó szemüveg költségek - nem cilinderes lencsével:
- minőségibb lencsével gyártott szemüveg 2 darab (egyik a tartalék) kb 80-120 ezer forint / darab vagy, ha a második szemüveg kevésbé extra lencsékkel van gyártva, akkor kb 35-50 ezer
- évi legalább egy szemvizsgálat ingyen (max 5ezer, ha vásárolsz is a boltban - helyi szemvizsgálat nélkül nem vállalnak garanciát vagyis hiába van orvosi vényed)
szemcsepp évi 2 doboz kb 3ezer
- low cost szemüvegtisztítás: ablakmosó és mikroszálas takarítókendő
- fő szemüveg állandó használatra évi cserét igényel, max 1,5 évig bírják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!