Rossz látásom, ezért szükségem lenne vagy szemüvegre vagy kontaktlencsére. Én kontaktlencsét szeretnék, de a szüleim inkább a szemüveget. Ezért légyszi tudtok mondani érveket a kontaktlencse mellett?
előre is köszönöm :D
15/L
A szemüveg viselése a szemeddel kapcsolatosan problémamentes.
A kontaktlencse viselése mindig fertőzésveszéllyel jár (nem azt mondtam, hogy bekövetkezik), hosszú idejű viselése nem lehetséges, túl sokáig zárja le a szemlencsét, magának a kontaktlencsének a kezelése is odafigyelést igényel, bár nehézkesnek nem mondanám.
Mellett?
Embertársaid nem látják, hogy "szemüveges" vagy, így a hiúsági kérdés kielégítve. Bár alig hiszem, hogy bárki is hátrányt szenvedne az ő megítélésében.
Természetesen előny, persze csak annyi ideig, ameddig egy huzamban viselhető, hogy nem gátol bizonyos tevékenységben, amiben egy szemüveg igen.
Nekem olykor izzadság csöpög a szemüvegre, ha lehajolva dolgozok valamit,aztán olykor emiatt le is csúszik.
De ezzel együtt sem szeretnék valami idegen tárgyat a szemembe rakni, bár tudom kicsi a kockázat.
Kontaktlencsét nehezebb felrakni mint a szemüveget, és fenn áll a veszélye hogy egyrossz mozdulat vagy csúszás, és megsérül a szemed.Plusz a lehetséges fertőzés ahogy az előttem szóló írta, és a költség.
Szemüveget viszont nem nehéz feltenni, és egészségesebb is mint a kontaktlencse.Olcsóbb is hosszú távra.És még lehet hogy jól is áll.Először én is kontaktot akartam, de mikor megkaptam a szemüvegem rájöttem hogy igazából tök jól áll és semmi hátrányom nem származik belőle.
Kontaktlencse mellett érvek nem nagyon vannak, talán annyi hogy nem feltűnő.
Hát azért bőven vannak mellette érvek
- nem párásodik
- nem karcolodik
- nagyobb a látótered (ugye a szemüvegnél az oldal kiesik)
- nem csúszik le
- nem eshet le
DE a kontaktlencséhez szigorú tisztaság kell.
Csak az iskolában hordanám.
szemüveget nem akarok, mert az osztálytársaim kicsúfolnának (8.-osak vagyunk, de eléggé éretlenek a korukhoz képest főleg a fiúk)
Még érv:
- nem kened össze a sminkkel, se a hajaddal
- Én pl. szemüvegben vagyok, és kifestem a szempillámat, beleér a szemüvegbe és összekoszolja
Kontaktlencse mellé kell szemüveg is!
A lencsének van hordási ideje, ez általában 12 óra,ami jobb minőségű, de ugye többet vagy fent?Akkor kell szemüveg, meg heti 1 pihenőnapot ajánlanak, akkor is kell.
Meg ha összeszedsz bármilyen szembetegséget, akkor is kell.
De elég egy egyszerű nátha, nah akkor kiszárad a szemed, hiába szemcseppezed, nem bírja a lencsét betegség alatt, akkor is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!