Szemüveg vagy kontaktlencse?
Nem igazán látok messzire, és gondoltam majd beszélek a szüleimmel, hogy menjünk el szemészetre. De közben félek is, mert nagyon nem akarok szemüveget, viszont eszembe jutott, hogy van kontaktlencse is. Sajnos nem tudok ezekről a dolgokról sokat. Minden normális válasznak örülök, de jó lenne ha ezek benne lennének:
-melyik praktikusabb
-milyen könnyű megszokni őket
-mennyibe kerülnek, melyik megoldás jobb anyagilag
-szerintetek úgy általában melyik jobb, és miért
Azt hiszem ennyi. Lehet egyébként úgy, hogy mind a kettőt?
Köszi a válaszokat előre is! :)
14/L
- a kontaktlencse praktikusabb
- a megszokás teljesen egyéni, valaki nem bírja a kontaktlencsét, valaki a szemüveget utálja
- a kontaktlencse jóval drágább
Pluszban kontaktlencse mellé kell szemüveg is, egyrészt kell pihenőnap, másrészt sose tudhatod kapsz e valami gyulladást, vagy csak egyszerűen elfárad a szemed.
Praktikum:
szemüveg: mivel nem turkálsz a szemedben, nem okoz a nem megfelelően tisztított kéz fertőzést, nem kell tárolgatni, északára kivenni, csak este le, reggel fel
lencse: nem párásodik, amikor hidegből melegbe mész, lehet vele úszni, simán használhatsz napszemcsit
Megszokás: sztem egyforma
Ár: ezt nem lehet megválaszolni, mert óriási különbségek vannak szemüveg és szemüveg között, lencsénél szintén (a lencsénél számolni kell a tárolófolyadékkal is, ami rendszeres kiadás, szemüvegnél ilyen nincs)
Melyik jobb: csak a saját véleményem, tapasztalatom tudom leírni. Nekem 5-5,5-es szemüvegem volt, az már nagyon rossz látás. Rühelltem a szemüveget, mert amikor levettem, szart sem láttam (uszoda...). 18 évesen lett kontaktlencsém, hát oda és vissza voltam, hogy ez milyen szuper. Aztán 22 évesen megműttettem a szemem (lézeres). Ez 18 éve volt, azóta is szinte tökéletes a látásom.
Gondold át, beszéld meg a szüleiddel, szemészorvossal. Csak ezek után dönts(etek).
Jó, akkor nem hordhat. :D
Majd a szemorvos mond vmit, úgyis ő írja ki a lencsét is meg a szemcsit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!