Érdemes kontaktlencsét csináltatni?
Kell szemüveg, mindkét szemem - 0,5-ös szerintetek érdemes kontaktlencsét is vennem, vagy nem éri meg?
Sok helyen olvastam azt, hogy ilyen kis dioptriánál nem kell mindig hordani, de nekem a doki azt mondta, hogy többségében legyen rajtam.
Ti mit javasoltok?
Ha szemüveget mindig kell hordanod az éleslátáshoz, a kontaktlencse nagyon jó alternatíva. Napi 8 óránál tovább nem ajánlott a hordása, de néha nem gond ha túlhordod (én már aludtam is benne, kibírtam).
Viszont hosszú távon lehet hogy jobb a szemműtét. Igaz, hogy drága de elvileg egy életre szól, és néhány év alatt elköltenél annyit lencsékre is.
Nekem volt régebben kontaktlencsém, szerettem. Sokkal szabadabban láttam vele, de nem lehetett bent egész nap, mert megfájdult tőle a szemem. Persze ez csak én voltam, volt olyan ismerősöm, akinek reggeltől éjszakáig bent volt, és meg se kottyant neki.
A szemműtétet nem javaslom, általában egy idő után visszaromlik a szem, ráadásul a szemész mondta, hogy sokan visszajárnak, mert fáj a szemük utána. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!