Szemüvegesek, valaki beszélni?
leirnátok, hogyan lettetek szemüvegesek, mikor? és mekkora a dioptria? plussz vagy mínusz? sokat romlott? esetleg valami más szembetegség?
én is szemcsis vagyok, csak szeretem ezt a témát:))
válaszokat előre is köszi:)
Sokat ültem sokszor egyhuzamban a számítógép előtt. Kb. 4-5 év után most tartok -2,50 drioptiánál.
Nyáron kipróbálom a kontaktlencsét.
Olyan 4-5 éves koromban kaptam az első szemcsimet.Családban mindenki szeműveges,ikertesóm is az,ő előbb kapott szemcsit,mint én,és amikor egyik kontrollra mentek,akkor megnézték,hogy nekem milyen,és kiedült,hogy nekem is kell szemcsi.(Aminek állítólag roppantul örültem,mert mindenki szeűveges volt,csak én nem.:D)4 éve tavasszal 2 egészet romlott a szemem háromnegyed év alatt.:/Azóta nem romlott.Most a bal -4,24,jobb -3,50,és 1,5 kontaktlencsés vagyok.:)(Kivéve nyáron,amikor Balatonnál,vagy tengerparton vagyunk.)Nincs más szembetegségem.
16L
13 évesen kaptam a szemüveget, iskolai vizsgálaton szűrték ki, hogy nem látom végig a táblát. Most -3,25-ös, mivel 1 év alatt szokott picit romlani, de jelenleg 1 év alatt semmit se romlott, így remélem beállt ennyire :))
Szerencsére nincs szembetegségem, mivel diabetes miatt évente járok ellenőrzésre.
nekem -6,5 és -4,5 a szemem. kb 3.os koromban kezdődött. évente volt, hogy egy diopriát romlott vagy többet.. olyan már kb 3-4 éve nem romlott,azóta a növésben is megálltam.
19l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!