Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mióta vagytok szemüvegesek és...

Mióta vagytok szemüvegesek és hogy vettétek észre, hogy rossz a szemetek?

Figyelt kérdés
2010. jan. 20. 11:32
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Mások vették észre, és utána vittek orvoshoz.
2010. jan. 23. 12:39
 12/26 anonim válasza:
100%
Én is úgy voltam vele először, hogy nem láttam rendesen a táblát. Aztán elmentem iskolai orvosi vizsgálatra, ahol mondták, hogy rövidlátó vagyok. Ez volt kb 5 éve. A szemüveg engem meglehetősen zavar, de nincs mit tenni még. Amint betöltöm a 18-at, megcsináltatom a szemem lézerrel. Ha minden igaz szemenként 108ezer lesz, legalábbis a focusmed.hu-n ennyit olvastam.
2010. jan. 23. 23:15
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Én anyukám szerint 4 éves korom óta hordok szemüveget, de azt nem tudom, hogy hogy vették észre. Kancsi is vagyok - gondolom így. + -os volt gyerekkoromba, de egyszer csak átfordult - ba. (0-nál miért nem tudott megállni...???!!) 15 éves koromban sok más osztálytársammal együtt kontaktlencsém lett (félkemény) szóval 15 évig főleg lencse, este szemüveg. Aztán tavalyelőtt jött egy lehetőség, hogy a mhelyem egy elég nagy összegig állta a szemüveget, és így elég jó kis szemcsit tudtam venni, és azóta egyre többet hordtam a szemüveget, mert többen mondták (sokan, akik még nem láttak előtte szemüvegben), hogy sokkal jobban áll. Így szép lassan elhagytam a k.lencsét, és most szemüveges vagyok... Csak szemüveges. De megint kellene csináltatni, de olyan drága a vékonyított lencse(-6,5 cilinderes csak így lehet), hogy megint nagyon gondolkodom a k.lencsén.

31/N

2010. jan. 24. 14:36
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Kb. 8 éves lehettem, és mivel magas voltam, az utolsó padban ültem a suliban. Néztem a táblát, és hirtleen úgy éreztem, hogy homályosabb. Nekem úgy tűnt, mintha egy pillanat alatt történt volna. Szóltam a tanítónak, előreültetett, aztán elmentünk dokihoz. Kb. -1-es volt akkor, azóta romlott -5 körülire. Lassan tíz éve már kontaktlencsét hordok, mert nagyon utáltam magam szemüvegesen.

30/N

2010. jan. 24. 22:17
 15/26 anonim ***** válasza:
Szia! 10 éves koromban kezdett romlani a szemem.Matekórán ültem és észrevettem hogy homályosan látom a számokat. Pár hónap múlva elmentünk a szemészetre,-1.25-ös volt a szemem,azóta az egyik -3.5-es a másik -3.75-ös..remélem tovább nem romlik.Kontaktlencsétől kicsit tartok,mert hallottam h sok problémát okozhat de lehet h egyszer kipróbálom.Igazából viszont szeretném megműttetni a szemem, dehát nincs rá pénz...19L
2010. jan. 25. 11:47
 16/26 anonim válasza:
100%
2001. május óta. Utálom, rondítja az arcom. Úgy vettem észre hogy kéne, hogy egy idő után nyilván minden homályosabb lett.
2010. jan. 26. 18:26
 17/26 A kérdező kommentje:
Én úgy érzem nem homályosabb, csak sokat fáj mostanában a szemem, meg a fejem, ez is lehet a szemromlás jele?
2010. jan. 26. 18:34
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

hát végülis lehet...

nekem is szem és fejfájással kezdődött

Sztem menj el szemészetre aztán ott ugyis kiderül :)

2010. jan. 26. 18:41
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Hmmm nem is tudom kb 4-5 éve. Egy sulis vizsgálaton derült ki. A jobb szemem gyengébb a balnál,ez elég idegesítő tud lenni...

15/F

2010. jan. 26. 18:51
 20/26 A kérdező kommentje:

És milyen erős szemüvegetek van? Van akinek 0,5-ös vagy 0,75-ös? neki milyen a látása szemüveg nélkül?

Köszi a válaszokat!

2010. jan. 26. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!