Mióta vagytok szemüvegesek és hogy vettétek észre, hogy rossz a szemetek?
10 eves korom ota, most 22 vok
-1röl indult most -5nel tartok. orvosi vizsgalaton derült ki, nekem az volt a termeszetes, h nem latok jol, tehat annyira nem zavart, suliban meg az elsö padban ültem
nekem általában a nap végére mindig fájt a fejem. Ez azért volt mert ugye erőltetnem kellett a szemeimet mert nem láttam jól. Mondjuk én észre sem vettem hogy gond van. Csak elmentem dokihoz hogy megtudjam miért fáj a fejem aztán elküldött szemvizsgálatra is.
És most már 1 éves szemüveges vagyok. :)
17\L
Bár végül szemüveget nem kell hordanom, a történet azt hiszem ide fér.
Éreztem hogy valami nem OK, bár mindent élesen láttam. Aztán fotózáskor a keresőben valahogy nem láttam rendesen - elkezdtem állítgatni a dioptriát, de 0-nál volt a legélesebb. Első körben a "Látás Hónapja" keretében elmentem szemvizsgálatra a közeli Vision Expressbe(november eleje)
Nem találtak semmit, elküldtek szemészetre. Máv kórház, a szemészeten azt mondták a szemfenék OK., de a jobb szememmel a látótér felére nem látok. Príma, nézzünk beljebb.
Koponya MR szintén a Máv kórházban, jött az eredmény: egy daganat az agykérgen,ami a látóideget nyomja, ettől az be van gyulladva. (november közepe)
December elején már a műtétről beszéltünk, aztán meg is csinálták 1 hét múlva. A doki szerint szerencsém volt, ha nem veszik észre időben a szemem ráment volna. 1 hét múlva haza is engedtek (bár még egy ideig úgy közlekedtem mint aki részeg), a karácsonyt már otthon tölthettem.
3 hónappal a műtét után voltam látótér vizsgálaton, az eredmény meglepő volt - addigra az addig kiesett rész nagy része helyrejött. Tökéletes nem lesz, de sokkal jobb mint a műtét előtt.
Köszönöm a válaszokat!
Írjatok még! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!