Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » 15 éves lány és szeretnék...

15 éves lány és szeretnék kontaktlencsét szeretnék. Lenne néhány kérdésem. Miért javasoljátok?

Figyelt kérdés

Meddig tart megszokni ?

Hány dioptriáig van ?

Miért váltottatok kontaktlencsére ?

Mennyivel jobb, mint a szemüveg ?

Először milyen érzés ?

Mik az előnyei és a hátrányai ?

Milyen vizsgálat kell hozzá ?

2014. szept. 17. 17:29
1 2
 11/15 anonim válasza:

óó nekem is van kontaktlencsém:) és 12 éves vagyok

nekem nagyon sokáig tartott mire betudtam rakni..:( két napig próbálkoztam de most már nincs 5 perc az egész

azért váltottam mert a tesiórán nem láttam (ott nem hordhatok szemüveget) és sokkal nagyobb látóteret ad mint a szemüveg és szerintem jobban nézek ki szemcsi nélkül

nekem kellemes érzés volt kissé hideg de jó

viszont nagyon oda kell figyelni hogy véletlenül se érjen hozzá víz vagy kosz!

én optikában vizsgáltattam rögtön első alkalommal már be is raktak egy lencsét igen szükséges rendes szemorvos ajánlása/vizsgálata

az első pár ingyenes

remélem segíthettem:)

2014. szept. 22. 17:39
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Már én is nagyon szeretnék és szeretnék róla tapasztalatokat.
2014. szept. 22. 22:20
 13/15 anonim ***** válasza:

Kérdező, nagyot nőttél a szememben, hogy beláttad - ez egy kicsit erős volt. Manapság sajnos kevés ember képes ilyenre... :-(

Így aztán újra visszajött a segítő kedvem :-)))

Íme egy link - nemrég találtam - , hátha segít eligazodni - szerintem nagyon jó:

[link]

2014. szept. 23. 10:01
 14/15 anonim ***** válasza:

részlet a cikkből:

"Arra azonban minden szemész fokozottan felhívja a figyelmet, hogy vásárlás előtt minden esetben vegyünk részt szemvizsgálaton, és a megfelelő lencsét válasszuk. Az önorvoslás ugyanis ebben az esetben komoly gondokat okozhat a későbbiekben"

Szóval csak ettől szerettelek volna megóvni a netes vásárlás emlegetésekor :-)))

2014. szept. 23. 10:07
 15/15 A kérdező kommentje:
Hát a netről nem tudtam hogy megbízható-e ezért kéne még róla, úgy gondoltam hogy vizsgálatra és ha bevált egy márka netről rendelek a szememre valót.
2014. szept. 23. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!