15 éves lány és szeretnék kontaktlencsét szeretnék. Lenne néhány kérdésem. Miért javasoljátok?
Meddig tart megszokni ?
Hány dioptriáig van ?
Miért váltottatok kontaktlencsére ?
Mennyivel jobb, mint a szemüveg ?
Először milyen érzés ?
Mik az előnyei és a hátrányai ?
Milyen vizsgálat kell hozzá ?
óó nekem is van kontaktlencsém:) és 12 éves vagyok
nekem nagyon sokáig tartott mire betudtam rakni..:( két napig próbálkoztam de most már nincs 5 perc az egész
azért váltottam mert a tesiórán nem láttam (ott nem hordhatok szemüveget) és sokkal nagyobb látóteret ad mint a szemüveg és szerintem jobban nézek ki szemcsi nélkül
nekem kellemes érzés volt kissé hideg de jó
viszont nagyon oda kell figyelni hogy véletlenül se érjen hozzá víz vagy kosz!
én optikában vizsgáltattam rögtön első alkalommal már be is raktak egy lencsét igen szükséges rendes szemorvos ajánlása/vizsgálata
az első pár ingyenes
remélem segíthettem:)
Kérdező, nagyot nőttél a szememben, hogy beláttad - ez egy kicsit erős volt. Manapság sajnos kevés ember képes ilyenre... :-(
Így aztán újra visszajött a segítő kedvem :-)))
Íme egy link - nemrég találtam - , hátha segít eligazodni - szerintem nagyon jó:
részlet a cikkből:
"Arra azonban minden szemész fokozottan felhívja a figyelmet, hogy vásárlás előtt minden esetben vegyünk részt szemvizsgálaton, és a megfelelő lencsét válasszuk. Az önorvoslás ugyanis ebben az esetben komoly gondokat okozhat a későbbiekben"
Szóval csak ettől szerettelek volna megóvni a netes vásárlás emlegetésekor :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!