15 éves lány és szeretnék kontaktlencsét szeretnék. Lenne néhány kérdésem. Miért javasoljátok?
Meddig tart megszokni ?
Hány dioptriáig van ?
Miért váltottatok kontaktlencsére ?
Mennyivel jobb, mint a szemüveg ?
Először milyen érzés ?
Mik az előnyei és a hátrányai ?
Milyen vizsgálat kell hozzá ?
szerintem tök felesleges váltani kontaktlencsére
sok fiunak kifejezetten tetszenek a szemüveges lányok
Megszokni 1-2 nap.
+20 és -20 dioptria közt biztosan van.
Én azért váltottam mert a szemüveget soha nem vettem fel... nélküle meg nem láttam. Sokkal jobb mint a szemüveg, mivel olyan mintha semmi baja nem lenne a szemednek, a lencséről elfeledkezhetsz egész nap, csak reggel berakod, este kiveszed, ennyi.
Kontaktlencse vizsgálat kell hozzá, optikában csinálnak, kapsz hozzá egy pár próbalencsét is. Hátrányról nem tudok...
Köszönöm a válaszokat. Tudom hogy jól áll a szemüveg, felváltva szeretném hordani a kontaktlencsével !!! A szemüveget ezért nem szeretnék hordani, mert:
-kicsinyíti szemem mert -6 D-ás
-tesi órán zavar
-szeretném magam szemüveg nélkül látni, ugyanis csak 5 cm-re látok nélkül
-és persze ezért, mert egy keretbe van zárza a szemem
-sokkal jobb érzés nélküle lenni, mert nincs semmi nehéz a fejeden
Tényleg igaz hogy úgy látsz vele mintha nem lenne baja a szemednek ?
Én úgy tudom, hogy csak 16 éves kortól lehet kontaktlencsét hordani.
Hát az első pár nap megszenvedtem a berakásával és kiszedésével, de csak bele kell jönni. Sokkal jobban szeretem, mint a szemüveget, nekem kényelmesebb is. Most hülye példa, de télen ez nem párásodik be a szemüveggel ellentétben. Előnye, hogy nincs keret, meg nem is érzed, hogy ott lenne, plusz mások észre sem veszik. :) Hátránya nekem csak annyi volt, hogy számítógép előtt nem nagyon tudok ülni vele, csak akkor, ha cseppentek a szemembe (de ez nem mindenkinél van így). Szerintem ne a neten rendelj, hanem menj el egy optikushoz, mert ott kapsz próbalencsét, hogy egyáltalán bírja-e a szemed a lencse viselését. Meg nincs értelme netről rendelgetni, mert egy lencse 30 napig jó. Én személy szerint csak jót tudok mondani a kontaktlencséről, de mindenképp kérd ki egy optikus véleményét. :)
Kedves kérdező :-)))
"A kontaktlencse nem egyenlő a mell implantátummal." Ezt én is tudom, de azt is, hogy a neten vannak olyan eladók is, akiknek a másik egészsége nem fontos, csak a saját pénztárcája - így aztán könnyen belefuthatsz olyan kontaktlencsébe, amitől begyullad a szemed, esetleg tönkre is mehet - ettől próbáltalak megvédeni.
"Látszik, hogy nem értesz hozzá" ... biztos igazad van :-))) a 15 éves fiamnak sem a szemész, sem az optikus nem javasolta még a kontaklencsét
Végezetül ez az odavetett: látszik, hogy nem értesz hozzá "kissé" bicskanyitogató stílus: akkor sem beszélnék így a másikkal, ha az tényleg nem értene hozzá...
De ilyen mondatokkal és stílussal akár azt is elérheted, hogy elmenjen az emberek kedve a segítéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!