Vak emberek válaszára lennék kíváncsi: Láttok álmotokban?
Figyelt kérdés
Természetesen olyanoktól kérdezem, akik nem születésüktől fogva vakok, de nagyon kíváncsi vagyok vakon született emberek válaszaira is? Ha nem is képekben, valahogy álmodtok?2013. szept. 29. 10:09
11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó a tartalmas választ. :)
2013. okt. 1. 16:22
12/15 anonim válasza:
Az első válaszolónak: én pont ismerek nem egy olyan vak embert, aki ezt az oldalt olvassa... Jó ez a sok jól értesült ember itt.
13/15 anonim válasza:
attól függ. ha vakon született akkor passzolom, de szerintem, aki időközben vakult meg, az lehetséges, mivel az álom az agyjátéka, és ha előtte látott dolgokat akkor azokat biztos az ő agyuk is feldolgozza.
14/15 anonim válasza:
Pont vakokról szóló könyvet olvasok. A születésüktől fogva nem látók arról számolnak be, hogy álmukban inkább érzések vannak, akárcsak az ébrenlétük alatt. Illatok, hangok, tapintás...
Ha a könyv esetleg érdekelne:
Reményik László: Akik a sötétben is látnak.
www.remlac.hu
Akik később vakultak meg, azok látnak álmukban, bár idővel kopik a kép, ahogy már írták is.
15/15 anonim válasza:
Ja, és egy előző válaszolónak: van ingyenesen is felolvasó program a szgépre és telefonra is, nem csak fizetős, drága pénzért megvásárolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!