17 éves vagyok, és az alábbi problémám lenne:? (lányok válaszára most nem vagyok kíváncsi)
Sziasztok! 17 éves vagyok,és az alábbi problámám lenne:?
Részleges fitymaszűkületem van.Még nem voltam orvosnál, és szerintem a fitymaféket kell átvágni,+még bemetszés, vagy hasonlók...mert a bőrt csak izgalmi állapotban nem lehet hátrahúzni, csak kb félig.Akinek már volt ilyen panasza, azt az orvosok hogy oldták meg?? Valamint, kell fizetni a műtétér??
Hát először is ez egy szörnyű dolog, engem kis koromban metéltek körül pont-e miatt, nekem teljesen le volt tapadva.
Amit tanácsolhatok, h minél előbb menj el orvoshoz, mert ha begyullad, sokkal szarabb lesz.Nemi szervi problémáknál nem létezik szemérem.És körbe fogják vágni, ha nagyot vágnak akkor varrják is, nem akarok rád ijeszteni, de nálam az van, h mióta megcsinálták részlegesen nem érzem a makkom, ami azért szar nekem, mert én ugyan sokáig bírom, de újra meg kellett tanulnom elmenni.De a műtét után 3-4 héttel már használható a berendezés. Addig viszont zokogva fogsz menni pisálni.Jószerencsét.
Szia!
Fordulj urológushoz,ők foglalkoznak ezzel a dologgal.
A fitymaszűkület mértékétől függően dől el,hogy konkrétan milyen beavatkozás szükséges. Ha valóban csak részleges a szűkület,akkor valószínűleg csak egy apró bemetszés szükséges. A beavatkozás teljesen ingyenes. (Illetve a Tb. támogatja)
nekem volt ilyen bajom tizenéves koromban sokszor be is repedt a fitymám, de végül hátra tudtam húzni, megjavult magától
én is kétségbe voltam esve, szerencsére nem volt szükség orvosra se
jobbulást!
Köszönöm a válaszokat! Tehát akor nem kell érte fizetni, TB támogatás van rajta?? okés.
Minden este szoktam mosniXD:D... csak merev állapotában nem lehet hátrahúzni a bőrt.
Szerintem talán egy fitymafék-átvágás is elég lesz, mert szemmel látható, hogy rövid, és ezért nem engedi teljesen "hátracsúszni" a bőrt. Vagy ha mégsem, akor egy bemetszéssel helyre lehet hozni(véleményem szerint, de majdegy orvos biztosabbakat mond)Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!