Baj ha hazudok a szemvizsgálaton? Vagy kiderül, hogy hazudtam?
Nincs 0.2-es szemüveg, 0.5-ös a legkisebb, és baromira kell vigyázni vele, mert hozzáromlik az ember szeme, és utána nincs megállás, a végén azt veszed észre, hogy ha leveszed a szemüveged, nem látsz tisztán.
Nem kell a problémádra dioptria, 0 dioptriás szemüveg is létezik. Mondd meg az igazat, mire kell. Bármelyik optikában megcsinálják neked. A számítógéphez használatos szemüvegeken sincs dioptria, ha az illetőnek jó a szeme.
Nem ciki egyébként divatból hordani szemüveget, ma már a szemüveg is öltöztet, csak el kell találni, mi áll jól.
Amúgy meg: bármi eladó, majd meglátod, ha kifizeted a szemüvegedet, bármit megtesznek neked. Nem kell parázni. (Viszont nem olcsó, erre készülj fel.)
UV szűrőt mindenképpen tetess az üvegre, illetőleg javaslom, hogy vékonyított lencsét kérj.
Azt kihagytam, hogy a rossz szemüveg (ha erősebbet kapsz, mint kellene, tehát neked a leggyengébb is!) fejfájást, émelygést, szédülést okoz.
Amúgy az jutott eszembe, ha ennyire cikinek érzed, akkor eleve úgy menj oda, hogy sokat számítógépezel, ahhoz keresel 0 dioptriás lencsét szürővel. :)
Természetesen ugyanúgy fogsz látni, mint most. Csak tisztán kell tartani, mert ha összekoszolódik (pl. tapogatod), akkor homályosan lát az ember, de ez az összes szemüvegre igaz. Én napjában 1-2-szer takarítom törlőkendővel, a DM-ben szoktam venni, egyesével van csomagolva, 500 Ft körül van, de rengeteg van benne, sokáig elég.
Meg nagyon kell vigyázni, hogy ne karcolódjon össze az "üveg" (tulajdonképpen ma már műanyag lencséket árulnak). De ezt úgyis elmondják majd az optikában, ha nem, akkor kérdezz rá.
1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!