Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Van olyan hogy valakinek a...

Van olyan hogy valakinek a szemvizsgálaton a gép azt adja ki h nem kell szemüveg a táblát mégis csak egy minusz 1dioptriával mtudja leolvasni?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 6. 15:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs. A gép mindig többet mér.
2011. ápr. 6. 16:05
 2/4 anonim ***** válasza:
A szimpla optikákban nem tudják pontosan megítélni milyen gyenge a páciens szeme. Vagyis, nekem azt mondták, -4.25 az egyik, másik -5.50. Ehhez képest (mivel megműttettem) a klinikán kiderült, hogy -5.25 és -6.25. Úgyhogy lehet.
2011. ápr. 7. 18:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen. A keratorefraktometer egy objektív mérési elven működő berendezés. Az ember látásában a szem csak közvetítő szerepet játszik. A látot kép az agyunkban alkul ki. Ennek a minősége a jelenlegi technikai tudásunk szintjén még nem analizálható. A gép mérését több dolog is befolyásolhatja. Van-e a páciensnek elég könnye? Viselt-e kontaktlencsét a vizsgálatot megelőző 24h-ban, és sorolhatnám. Ha tudok segíteni, írj egy e-mail.
2011. ápr. 11. 17:43
 4/4 anonim ***** válasza:

A gép "többet" mér.

Arról már persze hallgatnak, hogy ennek a fő oka az, hogy ha az ÖNKÉNYESEN megalkotott szemvizsgáló tábla piros vonal fölötti sorát el tudod olvasni, akkor az már 100%-os látásnak számít és ehhez kevesebb dioptria is elég! Azért írtam, hogy önkényesen, mert ugye senki nem gondolja komolyan, hogy a természet úgy találta ki, hogy a 100%-os látáshoz teljesen véletlenül pont 1,000000 ívperc (ami egy ember által megalkotott mértékegység) felbontás tartozik és nem 0,9284512 vagy 0,89959498. Szóval nagyon úgy néz ki, hogy anno az ÁTLAG jó szemű emberhez lőtték be a táblát, úgy hogy kerestek mellé egy szép kerek értéket, de ettől még a szemünk "hardveresen" valójában jobb és a magasabb dioptriával (amit a gép mér) tudná is ezt.

2014. ápr. 26. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!