Voltam szemvizsgálaton és kijött egy adott eredmény. Érdemes még egyszer elvégezni a tesztet egy másik cégnél?
Apád egy f@sz!
Már bocsánat, de ez jutott először az eszembe!
A számítógépes vizsgálat, kiegészítve egy kis lencse próbával nem szokott tévedni!
Javaslat:
Fogd kézen apukádat és vidd el egy Ofotért, vagy Vision expessz szalonba, ahol nem kell időpontot kérni az ingyenes szemvizsgálat előtt, csak beülni a gép elé, esetleg várni pár percet.
A vizsgálat csak akkor ingyenes, ha ott vásárolsz szemüveget, tehát a kapott megerősító eredménnyel rögtön választhatsz is egy keretet, pár extrát, aztán apukád benyúlhat a zsebébe mélyen!
:D
A szemüveget pedig 2-3 nap alatt elkészítik!
Vagy akkora a gáz, hogy csak SZTK-ban lehet gondolkodni?
Akkor viszont nem értem a szemvizsgálat költségeit! A rendelőben mióta kell fizetni?
Egyszerűen nem értem az embereket.
Fogod magad, elmész egy szemüveges voltba és veszel egy szeműveget amivel látsz. :)
A Pola-teszt került 6000 pénzbe, magát az egyszerű vizsgálatot nem kellett kifizetni, mert mentem ilyen tesztre. Nem azzal van a baj, hogy közelre vagy messzire nem látok. Igazából fogalmam sincs, hogy mi bajom van, mert 1 nap alatt annyi infó ért, hogy semmit nem tudtam belőle felfogni. Egyedül ami megmaradt, hogy valami zűr van a szemmozgató izmaimmal, meg rejtett kancsalságom van, amit a fentebb említett teszt mutatott ki. De én úgy tudom, hogy az mindenhol fizetős.
Nem nem nem értem és már a f@szom ki van itt. Nem értem mi bajom van, a családomtól sem számíthatok semmi támogatásra. Végre megörültem, hogy ez az megint rendesen látom a monitort pár héten belül, de nem mert még menjek el nem tudom hány vizsgálatra. Sejthettem volna, hogy ez nem lesz ilyen egyszerű, amilyen schmutzig famíliában élek... már elnézést, de nagyon kiakadtam.
Szerintem megis vizsgaltasd meg egy masik helyen! Szamitogep ide vagy oda, az optikustol / orvostol fugg a legtobb, es nem tudhatod, mennyire volt kepzett!
En legutobb mikor uj szemuveget csinaltattam, bementem az egyik legelokelobb szalonba (nem nevezem meg a ceget), gondolvan, hogy ott biztos lelkiismeretesen dolgoznak. Minden csillog-villog, a felszereles egy urhajoeval vetekszik, mosolygo orvos beterel a vizsgaloszobaba.
Mar ott gyanus kezdett lenni, mikor a doki meres elott olvasni kezdi a gep hasznalati utasitasat. Utana egy ideig szerencsetlenkedett a geppel, meg valami lencsekkel, leolvastatott a falrol 2 szamot, es kijelentette, hogy meg is van. Kerdezem, nem kell leolvassam a falrol a szamokat (mert az altala jonak itelt lencsevel nem lattam), meg hogy nem mernek kromatikus aberraciot, meg mittudomen. "A, az nem kell, nesze a recept, fizess". Nezem a receptet, 90-es cilinder van, pedig nekem vilageletemben 180-as volt. Na, mondom, ne vesztegessuk egymas idejet, megyek a regi optikusomhoz.
Feltetlenul meger annyit a szemed, hogy egy masik helyen is megnezesd!
Na, mi újság azóta?
Saját tapaszatalatom, hogy az Ofotért meg vision express egy bűnszövetkezet, majdnem 5 évig hordtem kontaktlencsét feleslegesen, az ő téves diagnózisuk miatt.
Úgyhogy vigyázz mindenképp velük, nekik az az érdeke, hogy rendelj tőlük szemüveget, lencsét, ha nem is az a legjobb megoldás, megrendeltetik.
És ha a szemizmokkal van gond, akkor az optikus kevés lesz neked, ajánlom, hogy menj el a körzeti orvosodhoz, és kérj beutalót egy rendes szemészhez, én pl a klinikán voltam, és nagyon alaposan megvizsgáltak, és 10 év tévhit után végre tudom, mi a helyzet a szememmel. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!