Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Nehéz megszokni a szemüveget?

Nehéz megszokni a szemüveget?

Figyelt kérdés

Valószínűleg szemüveges leszek, de érdekelne, hogy nehéz volt megszokni? Nektek milyen volt az első tapasztalatotok vele?

16/F

2013. ápr. 9. 00:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia , először még furcsa lesz ..én mindig átnéztem a kereten felül,és láttam a keret széleit , zavart az orromnál a fülemnél, de kb 1-2 hét alatt (egész nap rajtam volt) megszoktam. Eleinte nem akartam szemüveges lenni ,mert hát csúnya leszek címszó alatt XD de most már nagyon szeretem , nagyon jó érzés az hogy végre tisztán látsz. A keret választásakor olyat vegyél ami jól áll, és méretben is megfelelő,tehát nem szoros,és le se essen a szemedről ha lefele nézel :)25/L
2013. ápr. 9. 00:45
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Attól függ, hogy hanyas.

Nekem 0,5-ös volt (minuszos) az első szemüvegem még áltlaános iskolás koromban. Nem volt nehéz megszokni. Egyedül az idegesített, hogy állandóan viszketett az orrom, ahol hozzáért a szemüveg:) de ez egy idő után elmúlt.

Egyébként ha minudszos szemüveged lesz, azt tudom tanácsolni, mint amit mindenkinek elmondok, aki szemüveget kap, hogy csak akkor hordd ha tényleg szükséges (pl nem látod a táblát az iskolában, közlekedés közben stb.). Viszont ha otthonv agy, inkább hanyagold, főleg számítógépezés, tv közben, mert nagyon rontja a szemet. Minél kevesebbet hordod annál kevésbé rontja tovább a szemedet.

2013. ápr. 9. 00:48
 3/8 Orosházi Ramón válasza:
Valószínű könnyebb mint az üvegszemet.. XD
2013. ápr. 9. 00:51
 4/8 A kérdező kommentje:
-1,25-ös a szemem. Az sok? Köszi az eddigi válaszokat, ment a felpontozás. :)
2013. ápr. 9. 00:54
 5/8 anonim ***** válasza:

második vagyok

-1,25 az nem kevés

őszinte leszek, nehéz lesz megszokni, egy hirtelen ekkora dioptriát, mivel eléggé kicsinyít a lencse . Nekem nemrég kellett csináltatnom a régi 2,5-ös helyett 3,5-öset és annyira zavar, hogy sokkal kisebbe látom a dolgokat (pedig az csak 1 dipotriával lett nagyobb), hogy alig hordom. Helyette szinte mindig a régit hordom, most is h ülők a gép előtt. Nagyon ritkán veszem fel az erősebbet. Szal kb úgy csinálom mint ahogy írtam, csak én nem szemüveg hordás/nem hordással hanem új szemüveg/ régi szemüveg.

Persze az lehet h egy 1.25-ös nem annyira zavaró, még akkor sem ha előtte nem volt szemüveged, meg az is közrejátszik nálam, hogy a 3,5-ös az nekem túl erősre is sikeredett, egy 3,25-össel is simán látnék.

Sok sikert a megszokáshoz!

2013. ápr. 9. 01:22
 6/8 A kérdező kommentje:
És nem lenne elég, ha csak akkor felvennem, amikor kell? Vagy ezt állandóan kéne hordanom?
2013. ápr. 9. 20:40
 7/8 anonim ***** válasza:
Elég, ha akkor veszed fel, mikor kell, csak úgy könnyű elkeverni, és szemüveg nélkül nehéz megtalálni. Úgyhogy akkor kell egy szemüvegkereső szemüveg, amit biztos helyen tartasz :) Vagy ne legyél olyan rendetlen, mint én :) A hiedelmekkel ellentétben a szemed romlása szempontjából mindegy, hogy hordod-e (kivéve, ha sötétben szemüvegben olvasol pl. vagy hasonló, az szemüvegben jobban árt).
2013. ápr. 9. 22:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Màzlista vagyok :D
2014. jan. 3. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!