Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Érdemes gyengébb szemüveget...

Érdemes gyengébb szemüveget csináltatni a látás javításának érdekében?

Figyelt kérdés

Hamarosan új szemüveget szeretnék. Egy ismerősöm javasolta, hogy ha picivel gyengébbet csináltatok, és hozzá még gyakorlom a szemtornát, akkor a szemem majd "hozzájavul", tehát csak jót teszek vele.

25 éves vagyok, a dioptriáim -5,5 és -6. Mondjuk legfeljebb fél dioptriával csináltatnék gyengébbet, többel nem.

2013. ápr. 4. 22:09
 1/9 anonim ***** válasza:
ugy tudom ennek nincs tudományos alapja hogy segit. Az orvosk sem ajánlják ha jól tudom. de kérdezd mejd meg az rovost.
2013. ápr. 4. 22:11
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem segít,csak gyengébbek lesznek a szem izmok,mert az állandó eröltetéstől elgyengülnek,kifáradnak.szemtornázni lehet mellette,de inkább lassítja a romlást.Viszont fontos a folt és karcmentes szemüveg,mert azok rontanak.
2013. ápr. 4. 22:17
 3/9 A kérdező kommentje:

Épp ezért csináltatok újat, mert a védőréteg elkezdett nagyon lekopni és gyakorlatilag olyan a szemüvegem, mintha állandóan koszos lenne.

Nem tudom, egyáltalán megéri-e ilyen réteget kérni rá, ha 2-3 év múlva amúgy is cserélni kell...

Köszönöm az eddigi válaszokat :)

2013. ápr. 4. 22:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem javul tőle a látás, viszont nem romlik annyira gyorsan... Nekem évekkel ezelőtt (kb 15 éve) volt papírom arról miszerint -5-ös szemüveg kell (számítógépes + hagyományos szemvizsgálat együttes eredménye) és akkortájt hordtam -2-est, nem volt minden nagyon éles, de elvoltam évekig vele, sőt volt hogy szemüveg nélkül mászkáltam az utcán.... Aztán amikor már láttam jól, csináltattam egy -3-ast és ezt is hordtam kb 5 évig. Aztán kettőslátásom lett és speciális lencsét kellett csináltatni és közben romlott egy kicsit akkor lett -4-es szemüvegem, amit már 2 éve hordok. Tehát még mindig nem vagyok a hajdani mínusz ötnél, amit orvos írt fel, de nem hallgattam rá, mert marhaságnak tartottam. Mellesleg nekem a számítógépes szemvizsgálat mindig sokkal súlyosabbat mutatott, mint amilyent hordani voltam képes.
2013. ápr. 4. 22:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem mindkét szememre -5,25-ös dioptria van. Nehogy azt hidd, hogy a szemtorna csodát fog művelni. Ha működne, amit leírtál, akkor minden orvos ajánlgatná betegeinek, mert akkor apránként ahogyan te írod "hozzájavulna" a szemed és hosszútávon garantálható lenne, hogy nem kell többet hordanod. Te esetedben két dolgot lehet javasolni: Bemész egy szemvizsgálatra és beméreted a szemeidet, vagy dioptria nagysága miatt összekaparod a pénzedet egy lézeres szemműtétre. Tudom sok pénz, de ha meg akarsz szabadulni tőle, akkor ez az egy lehetőséged van.
2013. ápr. 5. 14:22
 6/9 anonim válasza:

Van olyan módszer is ami biztosan működik: a műtét. A torna meg a látásjavító szemüveg nem mindenkinél működik, akinél működik sem túl drámai az eredmény. Van egy másik módszer: javítod a szemed és ahogy javul csökkented a dioptriát :)

A lényeg :ekkora dioptriánál egy esztétikus szemüveg nem olcsó, főleg arra, hogy ne láss vele jól. Csináltathatsz különböző kontaktlencséket: akár minden héten másik dioptriát hordhatsz...

2013. ápr. 5. 14:33
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát nekem most fél dioptriával kevesebb a szemüvegem mint amire szükségem lenne, de nagyon zavaró, mindig hunyorgok meg sokszor már inkább le is veszem. Szerintem semmiképp nem jó a szemnek, javulni meg ettől biztos hogy nem fog.

Viszont kontaktlencsével mindenképp jobban járnál, mert az nem koszolódik, nem látsz egész nap egy keretet magad előtt, így nem zavarja a látást sem, nem romlik tőle.

2013. ápr. 5. 17:28
 8/9 anonim ***** válasza:

szia! én 16 éves vagyok, a szemem -4, és -4.25 dioptriás. nekem az ORVOS AJÁNLOTTA hogy kicsit gyengébbet csinál. (negyed, ill. fél dioptriával). és amúgy van egy ismerősöm, aki csinálta a szemtornát, és kancsal volt, meg a látása is rossz volt, és megjavult mindkettő. (csak az a csúnya a történetben, hogy abbahagyta és visszakancsalodott).

tehát van rá esély hogy a szemtorna beváljon. amúgy azt is mondták, hogy attól bajom nem lesz hogy gyengébb a szemüvegem mint a szemem. nincs összefüggés (viszont el tudom képzelni, hogy ha szemtornázol mellette akkor a "szemüveghez javul".

amúgy nekem kontaktlencsém is van, és az is nagyon kényelmes, és nem koszosodik be, azt is nagyon szeretem. és ott könnyen változtathatod a dipotriát..

2013. ápr. 8. 22:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Marhaság ha ez tényleg segítene akkor nem lenne olyan ember aki szemüveget hordana.Nem olyan mint az elhízás hogy fogom magam kevesebbet eszek és lefogyok normálisra.Ha kisebb lesz a dioptria akkor sötétben rosszabbul fogsz látni és mivel nem fogsz teljesen élesen látni így erőltetni kell a szemed majd és fárad lesz állandóan fejfájás pirosság a dörzsölés miatt.Én is átéltem azt a csodát ,hogy 12 éves korom után évente átlagban fél dioptriát romlott a szemem és megzavarodtam ,ha nem láttam a táblát normálisan.A szem egy optikai rendszer és ha nem megfelelő a lencsebeállítás akkor külső lencsével korigálják attól ,hogy a külső lencse gyengébb lesz attól még a belső zoom nem fog hozzá igazodni a szemüveg segédeszköz mint a mankó nem olyan mint a fogszabályzó ,hogy addig húzzuk amig jó nem lesz és utána meg már nem kell :)
2013. okt. 16. 04:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!