Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Most lettem kontaktlencsés!...

Most lettem kontaktlencsés! Valaki tudni segíteni?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, és tegnap voltunk az Ofotértben kontaktlencsét csináltatni. Végül is feltudtam magamnak helyezni, és le is venni. De az a bajom, hogy -1, és -1,25-ös dioptriájú lencsék a távolra való látást remekül korrigálták, de közelre pedig nem láttam olyan jól, sőt tompította a közelre való látásomat. Magyarán csak távolra volt jó. Ez normális? Aztán mikor levettem a lencsét ugyanolyan jól láttam közelre, mint ahogy szoktam. Magyarán csak távolra van szükségem szemüvegre, mert myopiám van. Szerintetek ez mitől lehetett? Másodszorra is beraktam a lencsét és akkor is teljesen tompította, homályosította közelre, aztán mikor levettem akkor megint ugyanolyan jól láttam közelre. Lehet, hogy a lencse rossz minőségű?
2013. márc. 23. 19:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Igen, normális, mert avval, hogy mínuszos a szemed, nem csak távolra látsz rosszabbul, de egyszersmind közelre jobban látsz.

Én megszoktam lencsével is olvasni, de tény, hogy kényelmesebb lencse nélkül.

A papír rostjait meg lencsével nem is látom.:)

2013. márc. 23. 19:25
 2/11 anonim ***** válasza:
Nálam a szemüveg játssza ugyanezt.
2013. márc. 23. 19:26
 3/11 A kérdező kommentje:
nálam meg pont ezaz,hogy a szemüveggel nincs ilyen baj,ha rajtam van s szemüveg akkor távolra jól látok, közelre pedig semmit nem változtat rajta,mintha semmi nem lenne rajtam.most,meg mikor másodszorra is beraktam itthona lencsét közelre nagyon-nagyon tompítja,távolra pedig tökéletes,nos nekem mivel szükségem van mind a kettőre amiatt a rohadt tábla miatt,ezért így lehet,hogy maradok a szemüvegnél,mert nem akarom,hogy amikor rajtam van az a szar lencse akkor közelre rosszabbul lássak,és tompítson rajta:(( de legalább a szemüveg nem zavar be. nem hiszem el és kidotam érte 22.000 Ft-ot, és itt van félévre való mennyiség -.-
2013. márc. 23. 19:30
 4/11 anonim ***** válasza:
Hát majd menj vissza és kérj tanácsot!
2013. márc. 23. 19:32
 5/11 A kérdező kommentje:
jah mehetek tök bunkó volt ott is mindenki -.- nem tudnak úgyse segíteni sztem ők se nagyon érenek hozzá,lehet,hogy szemészetre kéne menni
2013. márc. 23. 19:33
 6/11 anonim ***** válasza:

Hát, az Ofotért egy nagy szar. Én egyszer csináltattam ott szemüveget, azóta a környékükre sem mentem.

Nekem -4,5-es az egyik a szemem, a másik -3,0-s és én is épp most kezdtem kontaktlencsét hordani. Nekem semmi problémám nincs vele se távolra, se közelre, és neked sem szabadna, hogy rosszabbul láss közelre. Tény, hogy közelre én is jobban látok szemüveg/kontaktlencse nélkül, de a szemüveggel és kontaktlencsével sem zavaró, ugyanúgy látom az apró betűket is velük, csak egyszerűen szabad szemmel picit tisztább a kép.

Felbontottad már a lencsét? A próbalencsét amikor próbáltad, nem tűnt fel, hogy nem ltász vele?

Ha még nem bontottad fel, szerintem van rá esély, hogy kicseréljék, ha felbontottad, egy próbát akkor is megér, bár az Ofotérttől túl sokat tényleg ne várj. :S

2013. márc. 23. 21:16
 7/11 A kérdező kommentje:
jaj köszönöm szépen utolsó :)) azaz igazság,hogy feltűnt ott is de akkor egy -1,5-ös lencse volt nekem berakva,mert a csaj bevitt egy szemvizsgálatra,és szerinte erősebb dioptria kellett,ezért ott a próbalencsét ugye 1,5-ös dioprásat helyeztem fel mind a két szememre,szóval ott kellett benne ülnöm fél órát,és közbe elkezdte nézni a tankönyveimet is és sokkal rosszabb volt,ezért szóltam ott a csajnak,aki azzal indokolta,hogy biztos a szemem az 1-es és 1,25-ös dioptriáshoz szokott,ezért bezavar közelre az 1,5-ös. Ezért ugye az 1-es meg az 1,25-öset vettük meg,amit ugye itthon hordtam,és itt is ugyanez a probléma,hogy rosszabb kicsit közelre,igen fel bontottuk sajnos,meg nem is várok sokat az ofotértesektől szóval így sztem az lesz,hogy maradok a szemüvegnél,nem ér annyit ez a szar lencse
2013. márc. 24. 18:42
 8/11 anonim ***** válasza:

5: Ebben az a jó, hogy a hálózaton belül bármilyem üzletbe mehetsz. Ha az egyikkel elégedetlen vagy, akkor mehetsz egy másikba.

Persze hiába van jó kapcsolatod valakivel, ő is elhagyhatja szakmát, a munkahelyét. Én legutóbb a Bartók Béla úton találtam egy jó, intelligens optomeristát (Bercsényi utcánál), szóval őt tudom ajánlani, de ki tudja, ott dolgozik-e még?

2013. márc. 25. 01:55
 9/11 A kérdező kommentje:
nem budapesti vagyok,szóval nem tudom és itt csak 1 Ofotért van szóval -.-, meg biztosabb lenne Szemészetre elmenni,szóval szerintem oda fogok nem pedig ilyen Ofotérthez hasonlókba
2013. márc. 25. 18:43
 10/11 anonim válasza:
Nekem már sokadik szemüvegem a Tengerszem optikában készült abszolút semmi baj nincs vele nagyon kedvesek az alkalmazottak,csak ajánlani tudom!
2013. márc. 27. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!