Kezdő kontaktlencsés vagyok, és lenne pár kérdésem. Szerinted milyen lencsét válasszak?
Három napja van kontaktlencsém, egyelőre próbalencse. 26 éves vagyok, 18 éves korom óta van szemüvegem, -0,5 a dioptria. A gépi és a manuális szemvizsgálat is azt az eredményt hozta, hogy a jobb szemem -0,75. Én is azt éreztem kényelmesebbnek. A próbalencse viszont mindkettő -0,5, mert nincs negyedes belőle. Jövő héten kell visszamennem kontrollra és akkor fogjuk véglegesíteni a dioptriát, akkor rendelem meg majd a féléves adagomat.
Szerinted nem lenne 'furcsa' a különböző dioptria? Nem szédülnék tőle vagy valami?
A másik: szerinted milyen márkájú lencse a legjobb? Számítógép előtt dolgozom és légkondi is van, szóval ilyen szempontból nem ideálisak a körülmények.
Neked mennyi ideig tartott teljesen megszokni a lencseviselést? Tehát mennyi idő után nem érezted, hogy van valami a szemedben?
Előre is köszi a válaszokat!
25 éve hordok kontaktlencsét. Ha különbözô dioptriát kapsz a szemedre, tehát a 2 szemre nem egyformát, akkor csak "kényelmetlen" lesz megszokni, hogy mindig figyelni kell, melyiket melyik szemedbe rakd.
A lágy lencsét a legkönnyebb megszokni. Rengeteg márka van a piacon. Az is fontos, hogy milyen hordású lencsét szeretnél, olyat, amit estére, alváshoz nem kell kivenni, de 1 hét múlva cserélni kell, vagy olyan is jó, amit minden este kiveszel, tárolófolyadékba rakod éjszakára és másnap újra be. Ezek kb 1 hónapig bírják. A lencsék nedvességtartalmának is van jelentôsége. A magasabb nedvességtartalmú lencsét sokkal hamarabb és könnyebben lehet megszokni, de azok érzékenyek, kevésbé "strapabíróak" a kórokozókkal, fertôzésekkel szemben. A kisebb nedvességtartalmúak sokkal strapabíróbbak.
Én sokáig hordtam johnsson&johnsson lencsét, de volt bausch&lomb-om is, most pedig iWear supreme +-t használok. A legkényelmesebb az iWear, de a bausch&lombot azért szerettem nagyon, mert ha néha benne aludtam, másnap csak egy kis mûkönny és mintha frissen raktam volna be. Ez az iWear-re nem igazán jellemzô.
Kérdezz, amire tudok, szívesen válaszolok.
Sziasztok!
Köszi a válaszokat.
6 napja hordom a próbalencséket, ugye most mindkettő -0,5. Sajnos nem tudom, hogy milyen márkájú, az optikus ezt adta, nem figyeltem a márkájára felbontáskor. Ezen rövid idő alatt azt figyeltem meg, hogy nekem kint sokkal kényelmesebb a lencse, mintha beltérben vagyok. Valószínűleg ez annak köszönhető, hogy a nap nagy részét kis páratartalmú helységben töltöm és hamar kiszárad szemem. Emiatt ki fogom próbálni a műkönnyet.
Havi lencsém van és úgy gondolom, ez a későbbiekben is meg fog felelni, nem szeretnék benne aludni.
SZóval nagyjából meg vagyok vele elégedve, csak néha azért érzem, hogy benne van a szememben a lencse. Nincs összehasonlítási alapom, lehet egy másik márka kényelmesebb lenne.
Csütörtökön megyek vissza az optikába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!