Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kezdő kontaktlencsés vagyok,...

Kezdő kontaktlencsés vagyok, és lenne egy-két problémám. Valaki esetleg segítene?

Figyelt kérdés

Pénteken kaptam az első kontaktlencsémet, ott helyben be is lett rakva, és egy 10-20 percig elmehettem megszokni. Tökéletesen láttam minden messzi szöveget, boltnevet stb...

Mikor itthon beraktam valamiért homályosan láttam a dolgokat, és messzi kicsit nagyobb méretű szövegeket nem tudtam elolvasni. Rákerestem neten, egy orvos videón keresztül mondta, hogy nem termel elég könnyet a szemem és ez szemszárazság lehet, így csepegtettem 1-1 cseppet a műkönnyből, amit kaptam a kezdő csomag mellé. Így egy 10 percre megint tökéletesen láttam minden messzi szöveget is, de újra homályos lett. Az a baj, hogy nagyon száraz a szemem, vagy csak kell egy kis idő, mire megszokja a kontaktlencsét?

Remélem ez nem nagy baj, mert már nagyon elegem van a szemüveg hordásból...

És még egy kérdés: szombaton 4, ma pedig délután óta benn van a lencse. Holnap mehetnék már vele iskolába?

2013. febr. 24. 18:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem is hasonló problémám van, szintén száraz a szemem, így a kontaktlencsével is homályosan látok, a műkönny meg kb. 5 percig használ, szóval már azt sem használok.

Én 5 éve hordok lencsét, a homályos látáshoz meg hozzászoktam (nem tudom, neked mennyire rossz, nekem tűrhető, ezért nem váltottam vissza szemüvegre), és sajnos nem fog elmúlni, legalábbis nekem nem múlt el.

A második kérdésedre pedig: szerintem simán mehetsz vele holnap suliba, de vigyél tárolót, meg szemüveget, ha mégis ki akarnád venni, akkor meg tudd oldani.

2013. febr. 24. 19:06
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem akkor volt ilyen mikor a rosszabb fajta hidrogél lencsét próbáltam... aztán váltottam és semmi gond az újjal.

Neked milyen lencséd van? Jó fajta?

Simán mehetsz vele suliba holnap.

2013. febr. 24. 22:18
 3/5 A kérdező kommentje:

Air Optix Aqua lágy lencsém van, havi.

Voltam vele suliba, nem kellett kiszedni, kicsit éreztem, hogy száraz a szemem, 1-2szer raktam bele műkönnyet.

2013. febr. 25. 19:35
 4/5 A kérdező kommentje:

Esetleg mégegy kérdés:

Most Systane Ultra műkönnyem van. Teljesen mindegy, hogy milyet használnék ezen kívül, csak kapjak tudomást róla, hogy használható-e kontaktlencsével?

2013. febr. 25. 19:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem mindegy, a lényeg, hogy kontaktlencsével tudd használni, és ennyi. Én a drágákat és olcsókat is próbáltam, nagy különbséget nem tapasztaltam.
2013. febr. 26. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!