Kezdő kontaktlencsés vagyok, és lenne egy-két problémám. Valaki esetleg segítene?
Pénteken kaptam az első kontaktlencsémet, ott helyben be is lett rakva, és egy 10-20 percig elmehettem megszokni. Tökéletesen láttam minden messzi szöveget, boltnevet stb...
Mikor itthon beraktam valamiért homályosan láttam a dolgokat, és messzi kicsit nagyobb méretű szövegeket nem tudtam elolvasni. Rákerestem neten, egy orvos videón keresztül mondta, hogy nem termel elég könnyet a szemem és ez szemszárazság lehet, így csepegtettem 1-1 cseppet a műkönnyből, amit kaptam a kezdő csomag mellé. Így egy 10 percre megint tökéletesen láttam minden messzi szöveget is, de újra homályos lett. Az a baj, hogy nagyon száraz a szemem, vagy csak kell egy kis idő, mire megszokja a kontaktlencsét?
Remélem ez nem nagy baj, mert már nagyon elegem van a szemüveg hordásból...
És még egy kérdés: szombaton 4, ma pedig délután óta benn van a lencse. Holnap mehetnék már vele iskolába?
Nekem is hasonló problémám van, szintén száraz a szemem, így a kontaktlencsével is homályosan látok, a műkönny meg kb. 5 percig használ, szóval már azt sem használok.
Én 5 éve hordok lencsét, a homályos látáshoz meg hozzászoktam (nem tudom, neked mennyire rossz, nekem tűrhető, ezért nem váltottam vissza szemüvegre), és sajnos nem fog elmúlni, legalábbis nekem nem múlt el.
A második kérdésedre pedig: szerintem simán mehetsz vele holnap suliba, de vigyél tárolót, meg szemüveget, ha mégis ki akarnád venni, akkor meg tudd oldani.
Nekem akkor volt ilyen mikor a rosszabb fajta hidrogél lencsét próbáltam... aztán váltottam és semmi gond az újjal.
Neked milyen lencséd van? Jó fajta?
Simán mehetsz vele suliba holnap.
Air Optix Aqua lágy lencsém van, havi.
Voltam vele suliba, nem kellett kiszedni, kicsit éreztem, hogy száraz a szemem, 1-2szer raktam bele műkönnyet.
Esetleg mégegy kérdés:
Most Systane Ultra műkönnyem van. Teljesen mindegy, hogy milyet használnék ezen kívül, csak kapjak tudomást róla, hogy használható-e kontaktlencsével?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!