Kontaktlencse használókhoz lenne néhány nagyon egyszerű de annál fontosabb kérdésem, tudnátok segíteni?
1. Havi kontaktlencsét hány alkalommal lehet hordani? Elfelejtettem rendelni, és pont most használom egy hónapja a próbalencsémet :s
Hogy mennek ezek tönkre, már nem láttok benne olyan élesen, vagy nem lehet majd idővel berakni, nem tapad majd a szemhez? Vajon mennyi bírhatnak?
2. Én annyit tudok, hogy magas víztartalmú lágy próbalencsét kaptam, akkor most milyet rendeljek?
Pl ez szerintetek jó:
Honnan tudom, hogy melyik lágy, ezt most mit jelent?
3. Az adott lencséhez mind1 hogy milyen tisztítószert veszek? [link]
Mert pl itt azt írja "ápolószer szilikon- hidrogél és lágy lencsékhez"
Akkor ez most a fentebb említett lencséhez nem ajánlott?
Vagy lehet bármilyen lencséhez bármilyen tisztítószert használni :)?
Csak olyan lencsét rendelj amilyet már próbáltál, a többi nem biztos hogy jó lesz... találomra semmiképp ne rendelj.
A biofinity lágy lencse, tehát ahhoz lágy lencséhez való folyadék kell. Pl olyan amit linkeltél.
Találomra sose rendelj lencsét!
Én mikor először vásároltam kontaktlencsét, 2 félét próbáltam, elvileg mindkettőnek jónak kellett volna lennie, viszont az egyikben egy 10 perc után homályosan láttam. Szerencsére a drágább volt az és az olcsóbb lett a jó :)
Havi kontaktlencsém van, de már több éve hordok lencsét, és már ellustultam annyira, hogy nem írom fel mikor raktam be az újat, így megesik, hogy túlhordom a lencsét, akár egy héttel is. Viszont ha úgy érzem, hogy már piszkál/ koszos, és nem tudom letakarítani, hogy jobb legyen akkor akár 4 hét előtt is cserélek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!