Johnsons Acuvue kontaktlencse - szerintetek is romlott a minősége?
Figyelt kérdés
15 éve hordok kontaktlencsét, a Johnsons Surevue havi lencsével kezdtem, de most már évek óta a kéthetes Acuvue-t használom (Oasys Hydraclear Plus) a jobb légáteresztése miatt.
Eddig soha semmilyen minőségi problémám nem volt a lencsékkel, sokszor túl is hordtam gond nélkül, de az utóbbi időben azt vettem észre, hogy lépten-nyomon elszakad a lencse pár napos, egy hetes hordás után. Iszonyú dühítő hogy már a negyedik méregdrága lencsét dobom ki idő előtt mert szétszúrja a szemem. Nem hinném hogy hirtelen én lettem ennnyire béna, szerintetek lehet hogy romlott a lencse minősége? Egyúttal kérdezném, hogy milyen lencsét ajánlotok helyette, mert legközelebb tuti nem ezt veszek.
2013. febr. 21. 15:18
1/3 anonim válasza:
Én is Acuvue Oasyst hordok már évek óta, de soha semmi bajom nincs vele. Hozzátenném hogy én nem is 2hétig, hanem 2 hónapig hordok egy párat...
2/3 A kérdező kommentje:
Régebben én is túlhordtam, mostanában erre esélyem sincs... :) Lehet mégiscsak én vagyok most béna, megpróbálok nagyon odafigyelni, mert amúgy szerintem ez egy szuper kényelmes kontaktlencse, csak hát így nem igazán éri meg, hogy 1 hét után kuka...
2013. febr. 23. 17:01
3/3 anonim válasza:
Azt, hogy milyet hordj helyette, ne itt kérdezd meg, menj optikushoz, de méginkább szemorvoshoz (a legjobb, ha a szemorvosnak van kontaktológus képesítése is). A szemeddel (és a pénztárcáddal) nem érdemes próbálgatni, hogy mi jön be. Legtisztább, ha a szemorvossal megbeszéled. Ha csak dioptria alapján rendelsz valamilyet, nagyon mellé nyúlhatsz... különbözhet a dioptrián kívül a görbület, a víztartalom, az oxigénáteresztés, az átmérő, az UV védelem, illetve, hogy milyen anyagokból áll a lencse (nagyon sok, különböző összetételű lencse van). Ez egy külön tudományág a szemészeten belül is, érdemes rögtön szemorvossal konzultálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!