Miért hord annyi tehetős ember szemüveget, miközben meg is műttethetné lézerrel a szemeit?
Félnek a műtéttől.
Egyébként nem is mindenkinek alkalmas a szeme a műtétre.
"az igaz. de én arra gondoltam, hogy ha nem tudják 100%-osaqn megjavítani a látását, akkor még hordhat szemüveget. tudom, az optikusommal beszéltünk erről."
Ha NEM TUDJÀK teljesen helyreállítani a látásélessét, akkor AZT lehet utána szemüveggel korrigálni (habár ha igy is szemüveg kell, akkor igencsak fölösleges volt a mütét kockázatát vállalni),
de ha a mütét ROSSZUL SIKERÜL, akkor a szemlencse annyira sérül, hogy semmiképpen sem korrigálható többé, és az illetö félig-meddig megvakul.
1. lehet, hogy nekik megfelel a szemüveg
2. nem műthető a szemük
3. egészségügyi okok miatt nem lehet őket műteni
4. nem akarják vállalni a kockázatot
nem látom értelmét... minek tegyem ki a megvakulás kockázatának a szemem ha öregkoromban úgyis kell majd szemüveg - igaz csak egy, mert rövidlátó vagyok
viszont, mivel nagyon enyhe és még fiatal vagyok valamennyire korrigálja a szemem és azért nem esek hasra semmiben akkor sem ha elfelejtem feltenni a szemüveget.
szóval ezért minek?
Ma már a lézeres hullámfront elemzéses szemműtétek (prk és intralasik)teljesen biztonságosak. A rémhíreknek nem kell hinni.
Csak az Optik Mednél(azért ezt mondom mert ezt ismerem, ott csináltattam én is) több mint 60 ezret csináltak már és egy esetben sem veszítette el senki a látását.
Az tény hogy nem garantálható mindenkinél a tökéletes eredmény, mert egész egyszerűen nem alkalmas rá a szeme.
Ezeket vagy nem is vállalják, vagy csak bizonyos hiba határral, ha nincs kizáró ok.
Pl: -10 után esetleg -1-2 lehet, de ez is bőven jobb, de ettől még szemüveges maradhat.
No meg ezek a beavatkozások nem olcsóak és nem mindenki tud erre áldozni 139-500 ezer forintot(beavatkozási típus és egy vagy két szem műtéttől függ).
Értem. A kérdésben kiemeltem, hogy "tehetős ember". Tehát akiről feltételezem van 2-3-400.000 Ft-ja műtétre.
Az értelemszerű, hogy akinek nincs rá pénze, az azért nem vállalja a lézeres szemműtétet.
És ez örökre szól? Vagy a műtét után is romolhat a szem, mint a nem műtött?
Nem romlik vissza, ha erre gondoltál,a mai tecnika már más mint sok évvel ezelőtt,de a műtéthez az kell, hogy addigra megállapodjon a szem, de azért nem csinálnak 18-20 éves kor alatt, sokszor még a felett sem feltétlenül.
Az öregedési pluszos természetes szemfáradást(olvasószemüvegesezést) nem küszöböli ki.
Nos, mint mondtam, nem is lehet mindenkinek csinálni(állítólag 10 ből 4-6 alkalmas) , az erre való alkalmasságot vagy alkalmatlanságot nagyon részletesen vizsgálják, csak ez után kerülhet szóba a műtét, és ez sem jelent feltétlenül szemüvegtelenséget főleg magas induló dioptria esetén pl -5ön túl.
Elvileg meg, gyakorlatilag nem mindig mindenkinél sikerül tutira, de erre garanciát vállalnak, ha egyáltalán tovább műthető 1 év után(persze szó sincs megvakulásról).
Van akinek maradt rajta egy minimális és nem műthető tovább, persze rosszabbul nem járt, csak esetleg mégsem tűélesen lát.
Esetleg akit érdekel, be kell jelentkezni pl az OptiMedhez(biztos máshol is lehet, csak ezeket nem ismerem) egy igen részletes vizsgálatra,online jelentkezés esetén ingyenes, vagy sok patika újságban benne van egy ingyenes kupon(Sasszem)..minden kérdésre válaszolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!