Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mióta hordasz kontaktlencsét?...

Mióta hordasz kontaktlencsét? Szerinted lehet egy életen át lencsézni?

Figyelt kérdés

12 éve van lencsém, mellette szemüveget is hordok.

Gondoltam szemműtétre de drága, utána sem biztos a jó látás és kockázatos is, a dioptriám miatt csak lasikkal lehetne javítani.

Ugyan a lencse is kockázatos de ezt már megszoktam, soha nem volt bajom tőle.

Van valaki, ismertek olyat aki már 20-30, vagy több éve lencsézik?

2012. okt. 4. 20:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én legalább tíz évet hordtam a lencsémet, igaz, hogy félkemény, gázáteresztőt. Előtte normál lencsét, de azután már csak ez lett jó. A tíz év után egyre nehezebbé vált a lencsehordás, a végén a szemem ledobálta a lencsét magáról - szó szerint lepattant a szememről. Már az ehhez járó műkönny sem volt elégséges megoldás. Megnézettem, azt mondták, hogy elvékonyodott a szaruhártyám. Jó lenne cserélni! A szemklinikán azt mondták, hogy lencsét kell hordani és el kell viselni. Hát én nem ezt tettem!

Kórházban megnézettem a szememet és megbeszéltem, hogy szaruhártya átültetést csináljanak, ha lehet. Sajnos a feltöltős vagy lézeres megoldás már nem jöhetett szóba, így tavaly a rosszabbikat, idén pedig a jobbikat ültették át.

Azt hittem olyan lesz, mint a sasé, de ez ennél lassabb folyamat. A szemen mért -12 értékről a régebbi -1,5 az új -3 most (3-as cilinderrel). Évekbe telik, mire helyrejön, de INGYEN volt, így megérte! Csak a szemüveget kell időnként cserélnem - mondjuk ez sem olcsó!

43/F

2012. nov. 5. 14:52
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom hogy még aktuális e, de nekem 4 évig bírta a szemem a lencsét. Most kihagytam 1 évet hátha pihenés után jó lesz, de most se bírja.
2013. ápr. 27. 13:52
 13/13 A kérdező kommentje:

Azt hiszem ez elég sokáig aktuális lesz, inkább lencsézek, mint intralasik műtétre menjek. Egy PRK-t még bevállaltam volna, nem is csak az ára, hanem a később sérülékenység miatt.

Szerencsére még soha nem volt bajom a lencsétől.

2013. ápr. 27. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!