Kell mechanikusan tisztítani a kontaktlencsét?
Eddig én is Opti Free-t használtam, azzal elvileg tényleg nem kell dörzsölni.
Egyébként a folyadékra ráírják, én pl. most újfajtát vettem, arra az van írva, hogy pucoljam meg.
Ha olyanom van simán beledobom a tartóba, de általában berakom a kezembe, pici folyadékkal leöblítem és úgy megy ázni. Főleg, ha pl. a szemfestékemből belemehetett valami csillám, vagy úszni voltam benne, bár ilyenkor alapból kidobásra ítélt lencsében megyek.
Lehet úszni bármikor, csak vigyázni kell, hogy ne menjen víz a szemedbe. A klóros víz nem tesz jót a lencsének és a szemednek, ki is eshet. Mindig úszószemüvegben úszom, pancsoláskor pedig kerülöm az ugráló gyerekeket. Ha mi ugrálunk, akkor összeszorítom és kinyitás előtt letörlőm a szemem környékéről a vizet.
Én leginkább úgy szoktam, hogy azokat a lencséket, amiknek pár napja van hátra félreteszem és később csak úszni megyek bennük. Esetleg gyakran úszóknak az egynapos lencse lehet jó.
Hova lehet eltenni ezeket? Veszek másik tokot és abban tárolom? Bocsánat az értetlenkedésért.
Ha tárolod, minden nap cserélsz rajta folyadékot?
Hét végén ha nem használom a lencsémet kell akkor is cserélni rajta naponta a folyadékot?
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!