Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Előfordulhat, hogy egy rosszab...

Előfordulhat, hogy egy rosszabb karakterisztikájú kontaktlencsét jobban bír a szemem, esetleg kényelmesebb, mint a mostani?

Figyelt kérdés
Jelenleg Bioflex Premiumot használok. Az Air Optix Aqua lesz a következő amit kipróbálnék, mert nem vagyok nagyon megelégedve a jelenlegivel. Érzem, hogy a szememben van és roppant sok nedvességet vesz ki a szememből. Egyszóval kényelmetlen. Az air optixra sokan mondanak jót, ezért kipróbálnám, de a jellemzői rosszabbak a bioflexnél. Attól még lehet, hogy jobb lesz, vagy ki van zárva?
2012. szept. 28. 19:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Alapjában véve a kontaktlencse alatt nem száradhatna a szem, ha mégis szárad akkor rossz a lencse. Nekem is ez volt a panaszom az I'wear és a PureVision lencsékkel.

Mivel mindenkinek más típusú a szeme, így nem biztos hogy a jellemzők alapján tudsz dönteni, ki kell próbálni.

Én most a Johnson&Johnson Acuvue TrueEye lencséjét hordom ami alatt nem szárad ki a szemem, vékony, kényelmes, és nagyon tiszta látást biztosít.

2012. szept. 28. 19:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Sok jellemzője van, az ajánlott viselési időt nézd. Havi lencsénél általában napi 8-18 óra. Ha közelebb van a 18 órához, akkor több rajta a légzőnyílás és magasabb a víztartalom.
2012. szept. 28. 19:32
 3/5 A kérdező kommentje:

Ez a bioflex premium még éjszaka is hordható, persze nem minden éjjel, de ha egyszer-kétszer bent marad, nem gond.

Nekem mondta is a kontaktológusom, hogy napi fél liter vízzel többet igyak, mert nagyon sok vizet megköt. És valóban így van, mert alapjában véve viselhető, ha naponta 3-4 alkalommal műkönnyet csepegtetek, de vannak helyzetek amikor ezt nem tudom megtenni. Meg azt vettem észre, hogy tv, számítógép hatására sokkal könnyebben kiszárad.

Nem tudom más lencséknél hogy van, de ez szinte szemmel láthatóan szárad amikor a kezemben tartom. Megkeményedik, kicsit összemegy néhány 10 másodperc alatt. Aztán a folyadék hatására azonnal visszanyeri a normális állapotát.

2012. szept. 29. 08:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Air Optixnak is elég jó tulajdonságai vannak, száraz szemre ezt szokták ajánlani, vagy az Acuvue Oasyst. Ezt én használom, nagyon jó.
2012. szept. 30. 12:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem Bausch+Lomb márkában a "Pure Vision" van, és meg vagyok elégedve vele.

Aludni nem aludtam még lencsében át egy egész éjjelt semmilyen tipussal.

2012. okt. 1. 01:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!