Előfordulhat, hogy egy rosszabb karakterisztikájú kontaktlencsét jobban bír a szemem, esetleg kényelmesebb, mint a mostani?
Alapjában véve a kontaktlencse alatt nem száradhatna a szem, ha mégis szárad akkor rossz a lencse. Nekem is ez volt a panaszom az I'wear és a PureVision lencsékkel.
Mivel mindenkinek más típusú a szeme, így nem biztos hogy a jellemzők alapján tudsz dönteni, ki kell próbálni.
Én most a Johnson&Johnson Acuvue TrueEye lencséjét hordom ami alatt nem szárad ki a szemem, vékony, kényelmes, és nagyon tiszta látást biztosít.
Ez a bioflex premium még éjszaka is hordható, persze nem minden éjjel, de ha egyszer-kétszer bent marad, nem gond.
Nekem mondta is a kontaktológusom, hogy napi fél liter vízzel többet igyak, mert nagyon sok vizet megköt. És valóban így van, mert alapjában véve viselhető, ha naponta 3-4 alkalommal műkönnyet csepegtetek, de vannak helyzetek amikor ezt nem tudom megtenni. Meg azt vettem észre, hogy tv, számítógép hatására sokkal könnyebben kiszárad.
Nem tudom más lencséknél hogy van, de ez szinte szemmel láthatóan szárad amikor a kezemben tartom. Megkeményedik, kicsit összemegy néhány 10 másodperc alatt. Aztán a folyadék hatására azonnal visszanyeri a normális állapotát.
Nekem Bausch+Lomb márkában a "Pure Vision" van, és meg vagyok elégedve vele.
Aludni nem aludtam még lencsében át egy egész éjjelt semmilyen tipussal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!