Mióta hordasz kontaktlencsét? Szerinted lehet egy életen át lencsézni?
12 éve van lencsém, mellette szemüveget is hordok.
Gondoltam szemműtétre de drága, utána sem biztos a jó látás és kockázatos is, a dioptriám miatt csak lasikkal lehetne javítani.
Ugyan a lencse is kockázatos de ezt már megszoktam, soha nem volt bajom tőle.
Van valaki, ismertek olyat aki már 20-30, vagy több éve lencsézik?
Nekem sokan mondták a műtétet, most jutottam el oda, hogy lenne rá pénz, idő. Csak mégis egy műtét, ráadásul a kockázatosabb. A számok szerint többen vakulnak meg, lesz szembetegségük kontaktlencsétől, de ebben gondolom benne vannak azok a debilek, akik orvosi vizsgálat nélkül vásárolnak, csapvízben tárolják és triplán túlhordják a lencsét.
Mivel az orvos szerint 20 év múlva egyébként is kellene szemüveg, akkor is ha sikerül a műtét, pénzben se érné meg annyira.
Szóval ha mások 50 éves korukig ellencséznek, akkor én miért ne? Ha bajom van tőle kiveszem, de a szemműtét utáni, soha vissza nem növő lebeny örökre ottmarad.
Én fél éve hordok lencsét. Van egy nő az utcában akinek állítólag 20 éve van lencséje.
Úgy tudom hogy a lézeres szemműtét biztonságos de nem mindenkinek alkalmas a szeme a műtétre.
Aműtét fél millió akkor,a kontaktlencse évente kb 40.000ft, tehát 10-11 évnyi kontaktlencse használat árából meg is van a műtét és az nem 10 évre szól.
Igaz hogy idős korban is kell majd szemüveg de nem állandóan. A szüleim is rosszul látnak közelre de csak olvasásához kell nekik a szemüveg. Simán tudnak tv-zni, vezetni szemüveg nélkül, tehát nem ugyan az mintha rövidlátóak lennének.
Elméletileg valóban "örökké" lehet lencsézni, csak volt, akinek sikerült is? Vagy egyszercsak intoleránssá vált a szeme? Több ilyen emberről olvastam, de nyilván akinek baja van az jobban megosztja, mint annak, akinek nincs.
Egyébként alkalmas a szemem a lézerre, de csak Intralasikkel tudnák megcsinálni úgy, hogy utána valószínűleg ne kelljen szemüveg. Az pedig nagyon drága és -lézer ide vagy oda- lebenyes megoldás.
Azt mondták, hogy 40 éves kortól már lehetséges a visszaromlás, azaz rossz esetben 10 évig láthatnék jól az 500 ezres műtéttel. Legrosszabb esetben meg nem sikerül jól a műtét és utána is kell a korrekció, de akkor már nem biztos, hogy tudok lencsét hordani.
Szóval azt hiszem szívesebben maradnék lencsés, ameddig csak lehet.
Ahogy oregszunk valtozik a konnytermeles. A leggyakrabban ilyenkor elofordulo panasz, hogy szarad a lencse. A konny is kevesebb lehet, ill nem is tapad meg olyan jol a szaruhartyan. Ezt amig lehet, szemcseppel lehet potolni.
A masik meg, hogy a kotohartya sem lesz mar olyan feszes, emiatt kenyelmetlen lehet a kl viselese.
Ezek kb 50 ev folott elofordulo panaszok. Lehet, hogy addigra mar teljesen ma tipusu, sokkal jobb kl-et fejlesztenek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!