Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hány dioptriával lehet még...

Hány dioptriával lehet még szemüveg nélkül élni?

Figyelt kérdés
Kb 4 dioptriás szemem van. Nem tudom biztosan h 3-os vagy --os, de távolra nem látok. Szóval szeretném legalább néha lerakni a szemüveget, mert mondják hogy úgy sokkal helyesebb vagyok. és úgy érzem a szemüveg gátol sok mindenben(pl önbizalomproblémák stb)Éshogy mekkora dioptria számmal lehet szemüveg nélkül élni?

2012. szept. 15. 15:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 1-es van, de monitorhoz már az is kell. A páromnak 6-os, azt tuti nem lehet letenni. De szerintem inkább egy pofásabb keretet kellene keresni, a szemüveg öltöztet, jól lehet benne kinézni, nem szabadna, hogy emiatt önbizalomhiányban szenvedj.
2012. szept. 15. 17:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Rövidlátó vagy, tehát a dioptria mínuszos. Mínusz háromig-ötig lehet még közelre jól látni, ennél erősebbre már kell vagy szemüveg, vagy kontaktlencse.
2012. szept. 15. 18:53
 3/8 A kérdező kommentje:
és a kontaktlencse az milyen érzés? nem macerás?
2012. szept. 15. 23:21
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A kontaktlencse minden téren jobb. Nem macerásabb mint egy szemüveg, elég ha reggel berakod este kiveszed (1 perc ki-berakni), közbe meg észre sem veszed, csak tökéletesen látsz. A szemüveget tisztítani kell állandóan és vigyázni rá. És csak keretek közt látsz. Nekem az valahogy nem jött be.

A te szemed minuszos ha távolra nem látsz rendesen.

Én -2.75 dioptriáig éltem szemüveg nélkül, de a szembejövő anyámat sem ismertem meg néha így eldöntöttem. hogy kontaktlencsét fogok hordani, sokkal jobb azóta. Van szemüvegem is, de sose venném fel, zavar.

2012. szept. 16. 12:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én -2 ig éltem szemüveg nélkül vagyis volt szemüvegem de at utolsó 2 évbe már nem használtam és ez egyik szemem 0,5 a másik 0,75 dioptriával rosszabb lett. Most jogosítványszerzéshez muszáj volt v szemüveg v kontaktlencse. Az utóbbit választottam, már 3 hónapja az van és nagyon szeretem. A szemüvegemre azóta se néztem rá. Szóval ha ki tudsz adni évi 20-30 ezer Ft-od lencsére akkor nagyon ajánlom.
2012. szept. 16. 15:51
 6/8 anonim ***** válasza:
84%

A te látásigényedtől függ!

Én nem tudok már -1 nélkül sem létezni, valakinek meg elég, hogy ha vezet, akkor az előző autó lámpafényét követi.

Csináltass kontaktlencsét, vagy vegyél egy jó szemüveget! De tanácsolom, hogy próbálj meg szemüveg nélkül átmenni egy forgalmas út zebráján. Ha élve sikerül, akkor még egy kicsit élhetsz tovább.

2012. szept. 28. 16:10
 7/8 JennyR ***** válasza:
100%
Lehet a látást javítani látástréninggel. Vén Péter ennek a nagy szakértője Mo-n. Keress rá a neten. Én ha tehetem, leteszem a szemüveget. A kontaktlencsét sajnos nem bírom, szárítja a szememet.
2012. szept. 28. 22:38
 8/8 anonim ***** válasza:
-3. Én eddig bírtam 16 évesen, úgy hogy semmim se volt, a táblát sehonnan se láttam. De szerintem a -4est néha le lehet tenni.
2017. dec. 16. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!