Lézeres szemműtét - igen vagy nem, ha úgysem lesz 100%?
Elég gyenge a szemem így nem fogják tökéletesre megcsinálni, utána is kell majd szemüveg. Biztos jobb -2-es szemmel élni mint -8-assal, de a szemüveget akkor is meg kell venni. Most jól megvagyok 12 éve a kontaktlencsémmel, soha semmi bajom nem volt tőle, műtét után viszont nem is biztos, hogy tudok hordani. Ezt viszont csak gyógyulás után tudhatom meg, hogy mennyire lesz érzékeny a szemem és milyen görbülete lesz.
A kontaktlencsében nincs árkülönbség a dioptriák közt, szemüvegnél van, de a műtét drágább, mint mondjuk 10 évnyi szemüveglencse.
A szüleim már kb. 14 éves koromtól gyűjtötték a pénzt, hogy majd ebből megműttethetem a szemem, elég baj nekik, hogy ők rosszul látnak, nekem legyen jó szemem. Emiatt is jelentkeztem be, de nem tudom, olyan jó ötlet-e. Mégiscsak egy műtét, aminek a mellékhatásait életem végéig viselhetem. A munkámhoz is fontos a szemem, emiatt minél kevesebb kockázatot szeretnék. Kontaktlencsét sem viselek mindig, de pl. sportoláshoz muszáj, na de ha műtét után egyáltalán nem fogok tudni?
Ha valami így jó, érdemes belepiszkálni? Engem ez nem zavar, ha szürkehályogom lenne azt nyilván megműttetném, de egy vékonyabb szemüvegért költsek el 400 ezret? Nem sokat keresek, az a megtakarítás máshol is jól jönne, mondjuk nem ez az elsődleges dolog, de akkor is sajnálok ennyit kiadni úgy, hogy utána is vehetem a szemüveget és még a szemem sem dörzsölgethetem úgy, ahogy jólesik.
Szemvizsgálatra el fogok menni, de a műtétet még nem tudom. Ott majd megmondják mi lehet, talán a legjobb lenne ha nem lennék műthető, akkor nem kellene rajta gondolkodni és az emberek is leszállnának rólam.
Mindenki mondja, hogy az milyen jó, ismerős ismerőse is azóta jól lát, rutinműtét, stb. Na de az én szemem és az én pénzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!