Menyire lehet rossz a szemem?
Jövő hét kedden megyek szemészetre de félek hogy nem fogom látni még legynagyobb betüt vagy számot sem!
Akkor mennynire lehet rossz a szemem ha még nagy számot is kicsit homályosan látom !
Félek hogy szemész be fog szolni!
ja és kb mennyibe van msot egy normális nem hiperszuper szemüveg? 35000 Ft elég?
Előre is kössz a válaszokat!
Mi az, hogy be fog szólni? Mit szólna be, mégis?
A legnagyobb betűt meg biztos látod...
A 35000 Ft valszeg elég, de azt úgysem kedden kell kifizetned, hanem majd valamikor. De ez is attól függ, hogy milyen szemüveg kell...
35ezerből már lehet szemüveget csináltatni.
Amúgy meg a szemész nem fog beszólni, miért tenné? Nincs ebben semmi, elmész mert rosszul látsz és megvizsgál és kész, ennyi. Én sem láttam a legnagyobbat csak ha nagyon hunyorítottam és erőlködtem. Ez van. Nekem -2-es a kontaktlencsém, én nem csináltattam szemüveget. Azt hiszem abból -2.75 kellett volna. Annyira nem vészes érték.
Én sem értem, mit akarsz azzal, hogy be fog szólni a szemész. Az a dolga, hogy megvizsgáljon, és segítsen.
Szemüveg pedig sokféle árban van. A nagyobb dioptriaszámú lencsék drágábbak, különösen ha véknyítottat kérsz, és kénytelen vagy, mert az erős lencse csúnya és nehéz, ha vastag. Én tavaly csináltattam -10-eset, az kb 60000-be került. Most elmentem olvasószemüvegért ugyanoda, annak elég -5-ös, és azzal kezdtem, hogy nem akarok sokat költeni egy olvasószemüvegre. Mindjárt kiderült, hogy vannak 2000Ft-os keretek is. Összesen 8000-ből kijött a szemüveg.
Miért szólna be?... Múltkor voltam alkalmassági miatt szemészeten, volt bent velem két ember. Az egyiknek -13-as és -14-es dioptria kell (láttam a monitort, előtte az én adataim írták), a másik személy pedig a bal szemére vak volt, mégsem szóltak be, hogy "mi van, Bözsi, nem látunk a bal szemünkre?". Úgyhogy ezt gyorsan felejtsd el. :) Biztos vagyok benne, hogy egy szemész ilyenekkel nem viccelődik. :)
Most csináltattam új szemüveget, pont 35000-ért. 11000 volt a keret (az egyik legolcsóbb, bár ha szerencsés vagy, olcsóbbat is találsz, a lényeg, hogy úgy válaszd, hogy utána az utcára is ki kell vele menned... ). Nos, ennyi a keret, a többi mind a lencse volt. Kihozhattam volna 32000-ből, de ennyit még rááldoztam a lencsémre, az akcióra tekintettel. Viszont bőven van olcsóbb is.
Elárulom, hogy én a legfelső számot se látom. :D -3,5-ös szemüvegem van, ami ha úgy nézzük, kész szerencse a -13-as és -14es kategóriához, ahol mondta az illető, hogy azt szokta tesztelgetni, hogy érzékeli-e a fényt... Úgyhogy ne parázz, menj szemészetre, hord a szemüveged/kontaktlencséd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!