Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Menyire lehet rossz a szemem?

Menyire lehet rossz a szemem?

Figyelt kérdés

Jövő hét kedden megyek szemészetre de félek hogy nem fogom látni még legynagyobb betüt vagy számot sem!

Akkor mennynire lehet rossz a szemem ha még nagy számot is kicsit homályosan látom !

Félek hogy szemész be fog szolni!

ja és kb mennyibe van msot egy normális nem hiperszuper szemüveg? 35000 Ft elég?

Előre is kössz a válaszokat!

2012. szept. 14. 18:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem eddig 3 szemüvegem volt, kettő volt egyenként 20000, a harmadiknál pedig kikaptunk egy akciót, úgy hogy összesen csak 11000.
2012. szept. 14. 18:51
 2/8 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy be fog szólni? Mit szólna be, mégis?

A legnagyobb betűt meg biztos látod...

A 35000 Ft valszeg elég, de azt úgysem kedden kell kifizetned, hanem majd valamikor. De ez is attól függ, hogy milyen szemüveg kell...

3/8 anonim válasza:
Nekem is elég rossz a szemem,csak nem mertem eddig még elmenni a szemorvoshoz..Egy cipőben járunk szerintem.Sajnálom rá a pénzt is , dehát muszáj lesz ha nem akarok megvakulni!35.000 ft ból kijön egy szemüveg most csinálták az egyik barátnőmnek.
 4/8 anonim ***** válasza:

35ezerből már lehet szemüveget csináltatni.

Amúgy meg a szemész nem fog beszólni, miért tenné? Nincs ebben semmi, elmész mert rosszul látsz és megvizsgál és kész, ennyi. Én sem láttam a legnagyobbat csak ha nagyon hunyorítottam és erőlködtem. Ez van. Nekem -2-es a kontaktlencsém, én nem csináltattam szemüveget. Azt hiszem abból -2.75 kellett volna. Annyira nem vészes érték.

2012. szept. 14. 20:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Én sem értem, mit akarsz azzal, hogy be fog szólni a szemész. Az a dolga, hogy megvizsgáljon, és segítsen.

Szemüveg pedig sokféle árban van. A nagyobb dioptriaszámú lencsék drágábbak, különösen ha véknyítottat kérsz, és kénytelen vagy, mert az erős lencse csúnya és nehéz, ha vastag. Én tavaly csináltattam -10-eset, az kb 60000-be került. Most elmentem olvasószemüvegért ugyanoda, annak elég -5-ös, és azzal kezdtem, hogy nem akarok sokat költeni egy olvasószemüvegre. Mindjárt kiderült, hogy vannak 2000Ft-os keretek is. Összesen 8000-ből kijött a szemüveg.

2012. szept. 14. 23:54
 6/8 anonim válasza:

Miért szólna be?... Múltkor voltam alkalmassági miatt szemészeten, volt bent velem két ember. Az egyiknek -13-as és -14-es dioptria kell (láttam a monitort, előtte az én adataim írták), a másik személy pedig a bal szemére vak volt, mégsem szóltak be, hogy "mi van, Bözsi, nem látunk a bal szemünkre?". Úgyhogy ezt gyorsan felejtsd el. :) Biztos vagyok benne, hogy egy szemész ilyenekkel nem viccelődik. :)

Most csináltattam új szemüveget, pont 35000-ért. 11000 volt a keret (az egyik legolcsóbb, bár ha szerencsés vagy, olcsóbbat is találsz, a lényeg, hogy úgy válaszd, hogy utána az utcára is ki kell vele menned... ). Nos, ennyi a keret, a többi mind a lencse volt. Kihozhattam volna 32000-ből, de ennyit még rááldoztam a lencsémre, az akcióra tekintettel. Viszont bőven van olcsóbb is.

Elárulom, hogy én a legfelső számot se látom. :D -3,5-ös szemüvegem van, ami ha úgy nézzük, kész szerencse a -13-as és -14es kategóriához, ahol mondta az illető, hogy azt szokta tesztelgetni, hogy érzékeli-e a fényt... Úgyhogy ne parázz, menj szemészetre, hord a szemüveged/kontaktlencséd. :)

2012. szept. 15. 09:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a kedves és értelmes válaszokat! :)
2012. szept. 15. 11:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Én még annyit javasolnék hogy optikushoz menj, ne SZTK-ba vagy mittomén hova. Olcsóbb, gyorsabb és szerintem normálisabbak is
2012. szept. 16. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!