Mikor tudom majd belerakni a kontaktlencsét a szemembe?
Tegnap kaptam azóta csak próbálgatom de nem nagyon sikerül.
Véleményeteket kérném.!
Köszönöm, :)
az első kontaktlencsédet nem szemésznél kérted? Ő segít, megmutatja hogyan kell berakni. Vagy valaki ismerősöd nincs, aki kontaktlencsés?
Egyébként pedig próbálj meg nem pislogni, és az alsó szemhéjadat lejjebb húzni. Nem egyszerű, de majd belejössz :)
Nekem legelőször 1 óra után sikerült betenni. A következő napokban fél óráig tartott.
2 hét után már simán ment.
Nekem betanításon több, mint 2 óra volt.
Első nap otthon már csak 40 perc a két szem.
Második nap ment 20 perc alatt.
Harmadik nap kb. 10 perc.
Innentől pedig max 5 perc.
Ma már egy perc sincs, pedig csak 2 hónapja van lencsém.
Nagyon fontos, hogy jól kifeszítsd a szemed, hogy ne tudj pislogni! Ha ez megvan, akkor már csak bátorság kell, hogy rárakd a szemedre. Tudom, hogy nehéz, én is sokat bénáztam. Egyébként nekem úgy volt könnyebb, hogy a két ujjamra (amivel alul és felül feszítem a szemhéjam) papírzsepi darabot tekertem. Így nem csúszott ki az ujjam alól a szemhéjam ha már könnyeztem és sokkal könnyebben kifeszítettem. Berakni pedig úgy szoktam, hogy felfelé nézek, és amikor érzem, hogy rácuppant, akkor nézelődök egy kicsit (amíg rá nem illeszkedik a szememre), és csak utána engedem el a szemhéjam.
Remélem segítettem! :)
Én azonnal be tudtam tenni, csak kivenni volt mindig fél óra :)
úgy szoktam hogy tükörhöz odahajolok (jobb kezes vagyok)jobb mutatóujjamon a lencse, bal középső és gyűrűs ujjammal felhúzom a felső szemhéjamat, jobb gyűrűs és középső ujjammal az alsót. A jobb mutatóujjamat pedig olyan közel teszem a szememhez hogy a lencse ráilleszkedjen a szememre.
Után becsukon a pislogóimat ás lazán megdörzsölöm a szemem hogy elhelyezkedjen a kontaktlencse. :)
Szólj ha kell a kivétel :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!