Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Elsőre miért olyan nehéz...

Elsőre miért olyan nehéz betenni a kontaktlencsét?

Figyelt kérdés

Itt olvasgattam más kérdéseket is kontaktlencsével kapcsolatban és többen is írták hogy tizedikre sem sikerült meg hogy 1 óráig próbálgatta.

Nem vagyok kontaktlencsés, de miért olyan nehéz betenni elsőre???? csak rá kell tenni az ujjunkra és betenni nem? :D

2012. aug. 23. 13:04
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

...

Elsőre minden nehéz. Bele kell jönni. Szerinted olyan könnyű valamit rátenni a szemgolyódra? Tudod, van egy olyan reflex amitől becsukod a szemed ha valami közelít felé, majd próbáld ki.

2012. aug. 23. 13:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

hahaha, próbáltál már a szemedhez érni akár az ujjaddal? az sem olyan könnyű mindenkinél. nekem meg ultraérzékeny szemem van, szóval mikor betanítottak 2 órát ültem az optikában. a szemem bevörösödött, könnyeztem, folyt az orrom. húú de utáltam. meg hát mégis egy idegen testet akarsz a szemedre rakni. pláne, hogy a lencse nedves és hideg, szóval még az is nehezíti.

egyébként, mikor még nem volt lencsém, én is így gondoltam. csak rárakom a szemere és ennyi. aha, édes álmok... :)

ha esetleg szemüveges vagy, akkor próbáld ki. bár lehet, hogy te olyan szerencsés vagy, hogy 1-2 próbálkozás után sikerül, de a legtöbben nem ilyenek.

2012. aug. 23. 13:14
 3/6 anonim válasza:

Nekem szinte azonnal sikerült betenni és kivenni is. Megszokni, az már nehezen ment. Még most az első hónap után is van, hogy érzem.

Egyébként vegyél dioptria nélküli, vagy szines lencsét és tedd a szemedbe. Majd meglátod, hogy miről beszélnek a többiek...!

Még olyan is van az elején, hogy amikor rátennéd a szemedre, már hozzá is ér, akkor szépen kifordul és rásímul az ujjad hegyére. Elmesélni nem biztos hogy lehet, próbáld ki!

2012. aug. 23. 20:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Amikor legelőször betettem a lencséket akkor 1 óráig tartott mind2 szemem.

Azért nehéz mert mindig belepislogtam. Van az a reflex hogy ha vmi közelít a szemedhez akkor becsukod. Hiába feszítettem ki és tartottam a szemhéjamat, akkor se ment könnyen.

2012. aug. 24. 22:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát a reflexek azok bizony reflexek.

Betenni viszonylag gyorsan sikerült, meg is dícsértek, hogy huuu de jó vagyok. :D De azért így is elmókáztam vele 3-4 percet. :D

Na de kivenni. :D Az az igazi tortúra, az fél óra szenvedés volt. :D Én is úgy gondoltam, h áááá, tiszta könnyű lesz kezelni, bogarakat, szempillát, mindent lazán kiveszek a szememből. De a szervezet nem úgy gondolja. :D

Persze csak megszokás kérdése ez is, mint sok minden.

(Annak a válaszolónak meg, aki az első hónap végén van és még érzi a lencsét... az könnyen lehet azért, mert vacak a lencse, vagy túl érzékeny a szeme, és az élettartam vége felé már nem jó, érdemes lenne újat elővenni. Már ha havi lencse. :D De érdemes lenne egy más anyagút/modernebbet kipróbálni, ha ez nem az. :S)

2012. aug. 25. 11:35
 6/6 anonim válasza:
Én mondjuk az ujjammal nagyon könnyen megfogom a szemgolyómat. :D
2012. szept. 1. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!